2016-09-09 15:25:50
Φωτογραφία για Χαιρετισμός ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην τελετή αποφοίτησης της 6ης ΕΣ ΔιΜα της ΣΕΘΑ
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γεωργίου Γιακουμάκη ΠΝ, η τελετή αποφοίτησης της 6ης  Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της  Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

            Τα πτυχία στους αποφοίτους επέδωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.

            Της τελετής προηγήθηκε η απονομή των διακριτικών αποφοίτου Σ.ΕΘ.Α. στους σπουδαστές, από τον Διοικητή της Σχολής Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

            Συνολικά αποφοίτησαν 60 Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, 20 Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, 12 Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, 3 Πολιτικοί Υπάλληλοι,  καθώς και 18 Αξιωματικοί από την Κύπρο.

            Στη τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων,  καθηγητές καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων.


            Ο ΑΝΥΕΘΑ στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα ακόλουθα:

         «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία, να βρίσκομαι ξανά (μετά την τελετή του Ιουνίου) μαζί σας, με τη Διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας, στην τελετή αποφοίτησης της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης.

            H Σχολή Εθνικής Άμυνας, είναι γνωστό ότι προσφέρει εξαιρετικό έργο στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δημόσιου Τομέα γενικότερα, σε πολυποίκιλα θέματα. Λειτουργεί αναμφίβολα, ως μοχλός της μετεξέλιξης των Ανώτερων Αξιωματικών, σε σύγχρονους επιχειρησιακούς ηγήτορες, με διακλαδική συνείδηση και σφαιρική αντίληψη του σύγχρονου γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

           Η διαδικτυακή εκπαίδευση σίγουρα δεν αποτελεί πλέον ένα καινοτόμο ρεύμα εκπαίδευσης αλλά μία πραγματικότητα, όπου όλο και πιο συχνά παρατηρούνται πανεπιστήμια και ιδιωτικοί φορείς που υιοθετούν εκσυγχρονισμένες τεχνολογικά μεθόδους μάθησης. Αυτού του τύπου η εκπαίδευση έχει σημαντικά πλεονεκτήματα καθώς παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του προσωπικού εκπαιδευτικού χρονικού πλαισίου, καθώς και της προσαρμογής στον προσωπικό ρυθμό του εκπαιδευομένου. Βέβαια να μην κρυβόμαστε, ωφελεί και την Υπηρεσία η οποία δεν «χάνει» τα στελέχη της από τις θέσεις που υπηρετούν, αλλά σίγουρα οφείλει (η Υπηρεσία) να τα διευκολύνει για την ομαλή παρακολούθηση της εκπαίδευσής τους και να τα επιβραβεύει.

           Όλοι γνωρίζουμε ότι η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού. Γι αυτό ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την πρώτη προτεραιότητα. Προς τούτο άλλωστε η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού υπήρξε και θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας.

            Εμείς ως Υπουργείο στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο σας, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση της επιχειρησιακής και επαγγελματικής σας καθημερινότητας.

        Επίσης έχουμε σήμερα ανάμεσα μας ως απόφοιτους τους Κύπριους αδελφούς μας, και είμαι σίγουρος ότι οι δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που ανέπτυξαν με τους εξ Ελλάδος συμφοιτητές τους, θα συνεχίσουν σε βάθος χρόνου.

          Κλείνοντας, επιθυμώ να σας συγχαρώ και πάλι για την αποφοίτηση σας και να ευχηθώ υγεία και προκοπή, σε εσάς και στις οικογένειες σας».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ