2016-09-10 02:50:07
Φωτογραφία για Ο Έλληνας προπονητής, Στάικος Βεργέτης, μίλησε για όλα...
Ο Έλληνας προπονητής, Στάικος Βεργέτης, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για -το αν θα έχει διαφορές το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα θα έχει διαφορές. Έχω να ευχηθώ υγεία στους ποδοσφαιριστές, σωστές αποφάσεις από τους προπονητές, φώτιση στους διαιτητές για να κάνουν το παιχνίδι καλύτερο και σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που καλούνται να λαμβάνουν τις αποφάσεις να τις λαμβάνουν έγκαιρα ώστε να μπορούν οι προπονητές να γνωρίζουν με ποιον παίζουν. Από τα ρόστερ που κοιτάω φαίνεται ότι θα μικρύνει η ψαλίδα στα τρία μέτωπα. Και για τον τίτλο και για την Ευρώπη και για τις ομάδες που θα παλεύουν για την παραμονή».

-το «χτίσιμο» των τεσσάρων μεγάλων ομάδων και τις πολλές αλλαγές στον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες και το ιδιαίτερο είναι ότι κάνουν δεύτερο μοντάρισμα αυτήν την περίοδο. Έκαναν αυτό για την Ευρώπη και τώρα κάνουν δεύτερο έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα που αποκτήθηκαν μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις
. Αυτό ίσως να μην ισχύει τόσο για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος λόγω των αρκετών αλλαγών, αλλά έκανε ποιοτικές μεταγραφές. Αυτομάτως δημιουργείται μια ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ μαζί. Δεν γίνεται να απαντηθεί το πότε είναι έτοιμος και θα κριθεί από το ποδοσφαιρικό IQ των παικτών. Νομίζω ότι υπάρχει προβληματικός για το αμυντικό κομμάτι. Δεν ξέρω γιατί γίνεται, δεν τους βγήκαν οι αλλαγές; Δεν το περιμένανε; Δεν γίνεται να ξέρουμε τι συμβαίνει. Πιστεύω ότι το έχουν εντοπίσει».

-το αν πιστεύει ότι θα πάρουν ευκαιρίες νεαροί ποδοσφαιριστές όπως οι Μανθάτης, Ρέτσος: «Αυτό εξαρτάται από το αν ο σύλλογος δεχθεί να γίνει αξιοποίηση των παιδιών της Ακαδημίας. Δηλαδή αν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για να δοθούν ευκαιρίες, παρότι υπάρχουν μεγάλοι στόχοι».

-την ομάδα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή: «Μιλώντας με υψηλό ρίσκο, θα πω την ΑΕΚ, με την έννοια ότι δίνει την αίσθηση ότι έχει ενισχύσει και τις τρεις γραμμές και δείχνει να έχει φτιάξει καλή ομάδα. Είναι καλό το δίδυμο Λέσκοτ-Τσίγκρίνσκι στην άμυνα. Υπάρχουν τρεις στο κέντρο, οι Σιμόες-Γιόχανσον και Μάνταλος που είναι η καρδιά της ομάδας. Έχουν δείξει ότι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στα δύσκολα ματς και έχουν ομοιογένεια. Για την ΑΕΚ δεν ξέρω το κατά πόσο έχει βάθος, αυτό με φοβίζει. Δεν θυμάμαι αν έχει λύσεις μετά τους τρεις του κέντρου. Είναι πλεονέκτημα το ότι δεν θα παίζει Τετάρτη-Κυριακή. Έχει τη δυνατότητα να δώσει προβάδισμα σε κάποιους παίκτες και να τη δουλεύει την ομάδα, να αποκτήσει κορμό».

-τα δεδομένα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός μου έχει προκαλέσει αίσθηση με τις κινήσεις που έκανε. Μου αρέσουν όλοι οι παίκτες που πήρε. Αυτό που περιμένω με αγωνία σαν προπονητής, είναι να δω μια ομάδα με βασικό κορμό, με ένα βασικό σχήμα που να… περπατάει. Επηρεάζει τη λειτουργία το γεγονός ότι θα γίνεται αλλαγή συστήματος από Ευρώπη σε Ελλάδα. Είναι πιο εύκολα να αφομοιώσουν οι παίκτες τα πράγματα όταν παίζουν με ένα σχήμα».

-τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ θετική εικόνα, έκλεισε καλά τη χρονιά και ο προπονητής του έχει κάνει καλή δουλειά. Δεν έκανε μεταγραφές αεροδρομίου, αλλά είναι καλοί παίκτες από ότι έχω δει. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει πλάνο στο παιχνίδι Μου άρεσε πολύ στα ματς με τον Άγιαξ».

-τις άλλες ομάδες: «Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος έχουν προβάδισμα για να μπουν στα play offs και λόγω εμπειρίας, πιστεύω ότι είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Περιμένω και μια ομάδα έκπληξη, όπως ήταν ο Πανιώνιος πέρυσι. Δεν μπορώ να πω για το αν η ΑΕΛ θα μπορέσει να πάρει κάποια από αυτές τις θέσεις. Για τις θέσεις της παραμονής, επίσης δεν μπορώ να πω. Υπάρχουν με προβλήματα όπως αυτά που έχει ο Ηρακλής, δυστυχώς. Και η Βέροια έχει προβλήματα, δεν θέλω να δούμε ομάδες που θα αποβληθούν όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν».

-το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί σύντομα σε πάγκο ομάδας: «Ο Θεός ξέρει, κάποια στιγμή θα το δούμε κι αυτό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ