2016-09-11 15:04:12
Φωτογραφία για Σκέψεις για μονομερή δράση κατά της Β. Κορέας κάνουν οι ΗΠΑ
Μονομερή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας ενδέχεται να αναλάβουν οι ΗΠΑ, σημείωσε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα, δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή από τη χώρα της πέμπτης και μεγαλύτερης πυρηνικής δοκιμής περιφρονώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

"Πέραν των ενεργειών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, μαζί με τη Δημοκρατία της Κορέας, θα εξετάσουν μονομερή και διμερή μέτρα, καθώς και μια ενδεχόμενη τριμερή συνεργασία", δήλωσε ο απεσταλμένος Σουνγκ Κιμ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Τόκυο μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο Σουνγκ Κιμ περιέγραψε τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας ως "προκλητική και απαράδεκτη.

Μπαν: Eλπίδες για λύση σε Κύπρο, δύσκολα τα πράματα σε Κορέα

Σε συνέντευξή του ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, είπε πως εδώ και και σχεδόν 10 χρόνια ως Γ.Γ και πριν ως Υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να μιλήσει με τους Βορειοκορεάτες, με όποιο τρόπο μπορούσε ώστε να προωθήσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την συμφιλίωση μεταξύ του Βορρά και του Νότου. "Ωστόσο, λυπάμαι που θα σας πω ότι δεν επετεύχθη εξαιτίας πολλών ανεξάρτητων μεταξύ τους καταστάσεων, κυρίως λόγω των προκλητικών πράξεων των Βορειοκορεατών", παραδέχτηκε. Διαφορετική ήταν η θέση του για το κυπριακό, για το οποιο εξέφρασε ελπίδες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ