2016-09-12 09:05:46
Φωτογραφία για Ο Στρατός βοηθάει την Καλαμάτα. Ευχαριστίες του Δημάρχου στον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντγο Βασ. Τελλίδη
Ύστερα από επικοινωνία του Δημάρχου Παναγιώτη Ε. Νίκα, το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016 και μεταξύ των ωρών 23.30 και 00.30, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Υπουργός έδωσε τις σχετικές εντολές και από χθες, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, το πρωί, άνδρες του Ελληνικού Στρατού, με τη βοήθεια μηχανημάτων και οχημάτων, καθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο από φερτά υλικά. Διατέθηκαν από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, που εδρεύει στο Λουτράκι, ένας φορτωτής και 3 ανατρεπόμενα φορτηγά, καθώς και ένας αξιωματικός, 7 υπαξιωματικοί και 3 οπλίτες, ενώ από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού 6 αξιωματικοί και 20 οπλίτες, καθώς και 2 οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν εργαζόμενοι και μηχανήματα από το Δήμο και φορτηγά από το εργοτάξιο του «Μορέα».

Η εκτίμηση είναι ότι, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, το παραθαλάσσιο μέτωπο θα έχει καθαρισθεί από τα φερτά υλικά και θα αποδοθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στους λουόμενους και τους περιπατητές. Εξυπακούεται ότι αυτό είναι κρίσιμο για την οικονομική ζωή της Καλαμάτας και της περιοχής της.


Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις ενέργειες και εντολές τους τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, όπως και τον Υποδιοικητή της ΔΙΚΕ ((πρώην IV Μεραρχία, με έδρα την Τρίπολη) Συνταγματάρχη Δημήτριο Αρβανίτη και το Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχη Αναστάσιο Κολέζα, που συντόνιζαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, καθώς και όλα τα στελέχη του Στρατεύματος και τους οπλίτες που συμμετείχαν.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ