2016-09-12 14:40:12
Φωτογραφία για Θυμάστε τα Χτυποκάρδια Στο Μπέβερλι Χιλς; Αυτά ήταν τα «τέρατα» που έκανε πίσω από τις κάμερες η Brenda
Η Shannen Maria Doherty γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1971 στο Μέμφις του Τενεσί. Η μητέρα της, Rosa, ήταν ιδιοκτήτρια ενός κέντρου αισθητικής, ενώ ο πατέρας της, Tom, δούλευε σε τράπεζα, στο τμήμα των υποθηκών. Στην ηλικία των επτά ετών, το 1978, η οικογένειά της μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Ο Tom είχε δεχτεί μια δελεαστική πρόταση, να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Στην «πόλη των αγγέλων» η Shannen και ο αδελφός της, Sheen, παρακολουθούν μαθήματα στο αυστηρό και συντηρητικό σχολείο των βαπτιστών, όπου πράγματα όπως ο χορός ή το τραγούδι θεωρούνταν έργα του διαβόλου. «Το μισούσα αυτό το σχολείο. Αισθανόμουν τόσο καταπιεσμένη. Μέχρι που μια μέρα πήρα τη Βίβλο του πάστορα, του έδειξα τα σημεία όπου έχει αναφορά σε χορό και του είπα “Κοίτα εδώ. Επιτρέπεται. Ποιο είναι το γαμ#πρόβλημά σου”». Η Shannen, η οποία μέχρι να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες ήθελε να γίνει αθλήτρια ιππασίας, στην «πόλη των Αγγέλων» κόλλησε το μικρόβιο της υποκριτικής.


Μαζί με μια φίλη της, μόλις στα εννέα της χρόνια, περνάει από οντισιόν για το ρόλο της Χιονάτης, στην ομώνυμη παιδική θεατρική παραγωγή. Τα επόμενα δύο χρόνια εκλιπαρεί τους γονείς της να την αφήσουν να γίνει ηθοποιός. Στο τέλος, φυσικά, τους πείθει. Είναι 11 ετών, όταν κερδίσει μια guest εμφάνιση στο βραβευμένο με Emmy Father Murphy. Εμφανίστηκε μόλις σε δύο επεισόδια, εντυπωσίασε όμως τόσο, που απόσπασε μία υποψηφιότητα για το Young Artist Award και, κυρίως, τράβηξε την προσοχή του Michael Landon, δημιουργού και πρωταγωνιστή της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. Εμφανίστηκε σε λίγα μόνο επεισόδια, τα οποία ωστόσο της έδωσαν τα εφόδια για περισσότερους ρόλους. Στο μεταξύ, η εταιρεία του πατέρα της χρεοκόπησε. Η Shannen μεγάλωσε απότομα. Τα διόλου ευκαταφρόνητα εισοδήματά της από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις κράτησαν την οικογένεια Doherty στα πόδια της. Η ίδια μετεγράφηκε στο ιδιωτικό γαλλικό λύκειο Le Lycée Français. Οι βαθμοί της ήταν σχεδόν άριστοι, γεγονός που θα μπορούσε να τη βάλει στο Princeton. Προτίμησε τις λεωφόρους του Χόλιγουντ και στην ηλικία των 17 ετών γίνεται μέλος των Heathers, μιας μαύρης κωμωδίας με τη Winona Ryder και τον Christian Slater, που έμελλε να γίνει σύμβολο για την generation X. Στην ταινία υποδύεται την απόλυτη κακιά. Είναι η στιγμή που αρχίζει να χτίζεται ο μύθος της «στρίγκλας» γύρω από το όνομά της. Με αυτόν τον αέρα πηγαίνει στα δοκιμαστικά για το νέο σίριαλ που ετοιμάζει ο παραγωγός των επιτυχιών, Aaron Spelling (Οι άγγελοι του Τσάρλι, The Love Boat κ.ά.).

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς

«Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου. Ταξιδεύαμε με ιδιωτικό αεροπλάνο και διαμαρτυρόταν για το φαγητό. Όταν προσγειωθήκαμε, πρόσβαλε τον εκπρόσωπο της εταιρείας ρωτώντας “Κάνεις πλάκα; Δεν στείλατε λιμουζίνα να με πάρει από το αεροδρόμιο;”. Γέλασα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω αν πραγματικά το εννοούσε». Ο Jason Priestley στο βιβλίο του Jason Priestley: A Memoir, ένα κείμενο αναμνήσεων της χρυσής εποχής της τηλεοπτικής επιτυχίας, περιγράφει πως η Shannen Doherty ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για όλους τους συντελεστές της σειράς από την πρώτη μέρα.

Ιδιόρρυθμη και κακομαθημένη, η Shannen συνήθιζε να αργεί στα γυρίσματα και να διαφωνεί με αγένεια με ό,τι δεν της άρεσε. Η ίδια πίστευε πως απλά υπερασπιζόταν τις αρχές της. Η σειρά, πάντως, δεν είχε από την αρχή επιτυχία. Η απόπειρα σύγκρισης των μεσοδυτικών αρχών της οικογένειας Walsh με το αυτάρεσκο, υλιστικό περιβάλλον του Μπέβερλι Χιλς αντιμετωπίστηκε από το κοινό και τους κριτικούς ως βαρετό. Η σειρά εκτόξευσε τις τηλεθεάσεις της όταν η παρθένα Brenda υπέκυψε στις επιθυμίες του φίλου της, Dyllan, να κάνουν έρωτα. Το ειδύλλιο των δυο έγινε παγκόσμια εμμονή.

Την επόμενη σεζόν η σειρά άγγιξε θέματα όπως τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η ενδοικογενειακή βία κι η εφηβική κατάθλιψη. Το κοινό, πλέον, δεν ξεκολλούσε από τις οθόνες. Και καθώς οι πρωταγωνιστές βρίσκονταν σε κάθε περιοδικό, με τους παπαράτσι να τους καταδιώκουν, οι μεταξύ τους σχέσεις διαταράχτηκαν. Ο λόγος ήταν συνήθως η Shannen Doherty. Οι διαμάχες της, ειδικά με την Jennie Garth (θα τη θυμάστε καλύτερα ως Kelly Taylor), ήταν ομηρικές. Όχι πως με τους υπόλοιπους τα πήγε καλύτερα. Την πρώτη κιόλας χρονιά της σειράς η Shannen χρειάστηκε να παρακολουθήσει συνεδρίες ελέγχου του θυμού, αφού έσπασε ένα μπουκάλι μπίρας στο αυτοκίνητο ενός συνεργάτη της. Παρέμεινε στη σειρά μόλις τέσσερα χρόνια κι έφυγε κακήν κακώς μετά από… πραξικόπημα. Όπως εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα η Tori Spelling, κόρη του παραγωγού Aaron Spelling και τηλεοπτική Donna, «Νομίζω πως ήμουν η μόνη φίλη της. Ήμουν σίγουρα η μόνη που δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ για τη συμπεριφορά της, μέχρι που μια μέρα χωρίς λόγο και αιτία με απείλησε». Η Tori λέγεται πως ήταν εκείνη που έπεισε τον πατέρα της, ώστε η Brenda να συνεχίσει τις σπουδές της στο… Λονδίνο. Στο τελευταίο επεισόδιο, το 2000, οι παραγωγοί δημιούργησαν μια συρραφή με τις καλύτερες στιγμές των λαμπερών πρωταγωνιστών από το 1990, όταν και ξεκίνησε. Κι ενώ τα χρόνια είχαν περάσει, κανείς δεν είχε ξεχάσει τη δύστροπη Shannen. Έτσι, μπήκαν στον κόπο να την αφαιρέσουν ψηφιακά από όλες τις σκηνές όπου συμμετείχε.

Η ίδια, πάντως, ποτέ δεν παραδέχτηκε τα προβλήματα που δημιούργησε. H δική της εκδοχή ήταν διαφορετική. «Ο κόσμος μισούσε την Brenda. Δεν άντεχα πια αυτή την κακοποίηση. Με είχαν ταυτίσει τόσο πολύ με το ρόλο, που μου ήταν επώδυνο να κυκλοφορώ». Πράγματι, ήταν ένα από τα οξύμωρα της βιομηχανίας του θεάματος, αφού η Brenda Walsh δεν ήταν τίποτα λιγότερο από την ιδεατή κόρη, φίλη, αδελφή. Κι όμως, τα Τ-shirts με το logo I hate Brenda είχαν κατακλύσει τον πλανήτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ