2012-05-17 09:43:40
Φωτογραφία για Αλ.Τσίπρας: Για εμάς το Μνημόνιο έχει τελειώσει
«Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πρέπει να σταματήσει κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων, διαμήνυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. «Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί αλαζονείας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ζήτησε από τα μνημονιακά κόμματα εμπράγματες εγγυήσεις -όπως έδωσαν στη Μερκελ και στην Λαγκάρντ- εάν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και δεν κορόιδευαν. «Δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα», τόνισε.


Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΚΚΕ ενώ κατηγόρησε την ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζε διαρκώς θέσεις» υποστηρίζοντας από τη μία κυβέρνηση αριστεράς και από την άλλη οικουμενική κυβέρνηση. «Από τη μία μας στήριζαν ολοσχερώς, από την άλλη έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας ούτε μετεκλογικά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στις επόμενες εκλογές θα κριθεί «εάν ο λαός φοβηθεί ή αν θελήσει να ξεμπερδέψει με τα Μνημόνια».

Για μας το Μνημόνιο έχει τελειώσει ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό έχει απονομιμοποιηθεί αφού δεν παράγει αποτέλεσμα.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να ακουστεί στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά «αν εμείς δεν μπορέσουμε, δεν θα μπορέσει κανείς» και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται τους ξένους αλλά εκείνους τους Έλληνες που τους ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον των τραπεζών. Υποστήριξε ότι θα τα καταφέρει στην Ευρώπη γιατί «δεν είμαστε εκφραστές του διεφθαρμένου συστήματος, δεν μας στηρίζει η τραπεζοκρατία και η διαπλοκή». Συμπλήρωσε ότι η Μέρκελ είναι ολοένα και πιο απομονωμένη στην Ευρώπη και ξέρει ότι αν πάρει το ρίσκο να βγάλει την Ελλάδα εκτός, θα πρέπει να φύγει και η ίδια.

Τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου οριστικής βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης τονίζοντας ότι η κρίση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Δήλωσε ότι ο λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες «όχι όμως για τους τοκογλύφους». Ακόμη ανέφερε ότι στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σχέδιο αναδιανομής του πλούτου με βασικούς πυλώνες τη φορολογία των πλουσίων και την ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι το δημόσιο χρήμα πρέπει να υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και πρόσθεσε ότι η ασυδοσία των ΜΜΕ πρέπει να σταματήσει.

Ζήτησε από το λαό να κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει πιο συγκροτημένος, υπεύθυνος και σαφής ενώ ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του είναι να ενώσει το λαό. «Έχει έρθει η ώρα όχι μόνο για την ενότητα αριστεράς άλλα και για την ενότητα της Αριστεράς με το λαό», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Γεράσιμου Αρσένη στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, τόνισε «Ό,τι λέμε στο εξής θα προκαλεί αντιδράσεις». Σημείωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με σεβασμό απέναντι στην ελληνική ετυμηγορία. Έκανε λόγο για υποκρισία καθώς τα άλλα κόμματα δεν συμφώνησαν ούτε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα διαχειριστεί τη χώρα για 30 ημέρες.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τέλος ότι τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πέντε εκπροσώπων από άλλα κόμματα, οι οποίοι μόνο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. «Είμαστε μόνοι εναντίον όλων», σημείωσε.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ