2016-09-12 21:59:15
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Erasmus+ για το έργο «Ζωντανό Βιβλίο»
Στην υλοποίηση της έρευνας θα εμπλακεί επιπλέον αριθμός επιστημόνων από το διδακτικό προσωπικό, καθώς και νέοι μεταδιδακτορικοί φοιτητές Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους €400.000, εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την υλοποίηση που αφορά τη διεξαγωγή έρευνας, με στόχο τη δημιουργία ενός προγράμματος βελτίωσης της ικανότητας ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας από εννέα έως δέκα-πέντε ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτό τον τομέα.

 

Την πρόταση ετοίμασε ομάδα επιστημόνων από το ερευνητικό εργαστήριο ICT-Enhanced Education (ICTEE) του τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το σχέδιο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του Erasmus+ και εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης. Φέρει τον τίτλο “The Living Book - Augmenting Reading For Life” («Το Ζωντανό Βιβλίο – Ενισχύοντας την Ανάγνωση για τη Ζωή»).


 

Το ερευνητικό εργαστήριο ICTEE έχει ρόλο συντονιστή στην υλοποίηση του έργου. Η συγκεκριμένη πρόταση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κατετάγη πρώτη μεταξύ των τριάντα-πέντε προτάσεων που υποβλήθηκαν στην κατηγορία «Σχολική Εκπαίδευσης». Η ερευνητική ομάδα του ICTEE στελεχώνεται από μέλη του Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου:

 

Δρ Μαρία Μελετίου - Μαυροθέρης (Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου ICTEE)

 

Δρ Χρήστος Δημόπουλος (Υπό-διευθυντής του τομέα IT στο ερευνητικό εργαστήριο ICTEE)

 

Δρ Κωνσταντίνα Χαραλάμπους

 

Δρ Κατερίνα Μαύρου

 

Στην υλοποίηση της έρευνας θα εμπλακεί επιπλέον αριθμός επιστημόνων από το διδακτικό προσωπικό, καθώς και νέοι μεταδιδακτορικοί φοιτητές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ