2016-09-13 17:47:13
Φωτογραφία για Μικτά πρόσημα στην Ασία με Κίνα και Fed στο επίκεντρο
Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικοί δείκτες την Τρίτη παραδίδοντας μέρος των αρχικών κερδών τους παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία από την Κίνα και τις δηλώσεις για προσεκτική και σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από το μέλος του ΔΣ της Fed, Lael Brainard.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 16.729,04 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ ο Shenzhen κινείται κατά 0,3% πάνω. Σε ανοδική τροχιά με κέρδη 0,89% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Αντίθετα, απώλειες 0,52% σημειώνει ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ενώ και ο Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχωρεί οριακά κατά 0,07%. Την ίδια ώρα, κέρδη 0,52% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στο μέτωπο της οικονομίας, στο μέτωπο της οικονομίας καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν οι δείκτες που ανακοινώθηκαν από την Κίνα, καθώς η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 6,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο ύψους 10,6%. Σημειώνεται ότι η ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση καθώς η οικονομία της στρέφεται σε ένα μοντέλο που στηρίζεται περισσότερο στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες.


"Η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις επιβεβαιώνοντας τον θετικότερο τόνο των πρόσφατων στοιχείων", σχολίασε ο Patrick Bennett, στρατηγικός αναλυτής της CIBC Capital Markets, εξηγώντας ωστόσο ότι οι επιδόσεις αν και καλύτερες ήταν κοντά στις εκτιμήσεις και αυτό σημαίνει πως ο αντίκτυπος στις αγορές θα είναι περιορισμένος.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Samsung ανέκαμψε κατά 5,6% σήμερα μετά από βουτιά 7% την Δευτέρα στον απόηχο των προειδοποιήσεων για αποφυγή χρήσης smartphone της κατά την διάρκεια πτήσης λόγω υψηλού κινδύνου έκρηξης της μπαταρίας τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ