2016-09-14 01:27:08
Φωτογραφία για Πώς θα κάνεις καλύτερη την υγεία σου σε 2 λεπτά
Αν η δουλειά σου σε αναγκάζει να περνάς πολλές ώρες καθιστός, μπορεί να περάσουν τέσσερις και πέντε ώρες χωρίς να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, γνωρίζεις όμως πώς να το αντισταθμίσεις σε ελάχιστο χρόνο;

Νέα μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα βρήκε πως 2 λεπτά περπάτημα κάθε ώρα βοηθούν στην αντιστάθμιση των βλαβερών επιπτώσεων των παρατεταμένων περιόδων σε καθιστή θέση. Βρήκαν πως χρησιμοποιώντας ένα δίλεπτο διάλειμμα για μια πολύ ελαφριά δραστηριότητα, όπως περπάτημα στο διάδρομο ή το καθάρισμα του γραφείου, σχετίστηκε με κατά 33% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου – ένα αρκετά σημαντικό εύρημα.

Ιδανικά, ο καθένας θα έπρεπε να γυμνάζεται για 30 λεπτά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα για καλύτερη σωματική και διανοητική υγεία. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό για όλους, για πολλούς και διάφορους τρόπους. Τα δύο όμως λεπτά, δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρούμε μέσα στην ώρα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μη σηκωθείς από την καρέκλα σου, π.χ. αυτή τη στιγμή και να διαβάσεις όρθιος τη συνέχεια του άρθρου ή για να μιλήσεις στο τηλέφωνο.


Υιοθετώντας αυτό το δίλεπτο διάλειμμα έχεις το πρόσθετο όφελος: Ο χρόνος αυτός θα προστεθεί στη συνολική σου φυσική δραστηριότητα και εάν το εφαρμόζεις συνειδητά για να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου μπορεί να λειτουργήσει σαν χιονοστιβάδα και να σε ωθήσει για μερικές ακόμη υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου.

Για να μην ξεχαστείς, ρύθμισε μια ειδοποίηση στο κινητό σου κάθε 60 λεπτά. Κάθε φορά που χτυπάει, σήκω και περπάτα: βγες έξω, πήγαινε στην τουαλέτα ενός άλλου ορόφου, μίλα στο τηλέφωνο περπατώντας, κάνε διάταση των ποδιών ή των χεριών σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και άφησε το βλέμμα σου να κινηθεί σε απόσταση πιο μακρινή από τα είκοσι ή τριάντα εκατοστά της οθόνης του υπολογιστή σου. Συμμετέχοντες στην έρευνα, που αναφέραμε νωρίτερα, ανέφεραν πως μετά από ένα μικρό διάστημα που υιοθέτησαν αυτή την καλή συνήθεια διαπίστωσαν βελτίωση στη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα και τη συνολική φυσική τους κατάσταση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ