2016-09-14 03:22:08
Φωτογραφία για Παρεμβάσεις στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου ξεκίνησε ο ΟΛΒ
Τις παρεμβάσεις στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου ξεκίνησε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που πλέον έχει την ευθύνη του χώρου, με εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το πράσινο, φρεσκάρισμα των κιγκλιδωμάτων, προγραμματίζεται αλλαγή των λαμπτήρων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο φύλαξης του πάρκου, ώστε να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών, όπως διαπιστώθηκε το περασμένο Σάββατο από τη μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, που μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, στην εργολαβία πρασίνου συμμετέχει και γεωπόνος ο οποίος αποφασίζει ποιά δένδρα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ποια έχουν ασθένειες και αν υπάρχει δυνατότητα να διασωθούν ή πρέπει να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν. Ακόμη, καλαθοφόρο όχημα προχωρά με τις συμβουλές του γεωπόνου σε κοπή κλαδιών που έχουν σαπίσει και αποτελούν κίνδυνο να πέσουν σε περίπτωση δυνατού ανέμου.


Αυτή την περίοδο αποξειδώνονται και βάφονται όλα τα παραλιακά φωτιστικά αλλά και τα μικρά κάγκελα από την πλευρά της παραλίας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα αντικατασταθούν και όλοι οι σπασμένοι λαμπτήρες που κάποιοι σπάζουν για να διακινούν ναρκωτικά, όπως έγινε το περασμένο Σάββατο που λιμενικοί συνέλαβαν έξι άτομα στο πάρκο.

Επιπλέον το Δ.Σ. του Οργανισμού εξετάζει το ενδεχόμενο φύλαξης του πάρκου για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα και όχι μόνο. «Το εξετάζουμε. Δεν γνωρίζω αν θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για τη φύλαξη ή σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου» εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΛΒ.

Επιπλέον ανέφερε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα καλαθάκια και να μην ρίχνουν τα απορρίμματα στο πάρκο.

Τέλος, προέτρεψε για άλλη μια φορά τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να έχουν δεμένα τα ζώα τους και να μην τα αφήνουν ελεύθερα στο πάρκο όταν κάνουν βόλτα, και επίσης να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους και να τα πετούν στα ειδικά καλαθάκια που έχουν τοποθετηθεί από καιρό. «Θα τοποθετήσουμε δίπλα και σακκούλες για τους ιδιοκτήτες των ζώων γιατί πολλοί αναφέρουν ότι το ξεχνούν ή δεν είχαν πάρει μαζί τους αρκετές για τις ανάγκες του ζώου τους«, επισήμανε ο κ. Σταυριδόπουλος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ