2016-09-14 12:58:35
Φωτογραφία για 14-9-1976 ….. «η αυγή»!!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Πρωί-πρωί, εγώ και ο κολλητός μου φίλος Μανώλης, δυο μουδιασμένα από την αγωνία 18χρονα επαρχιωτάκια, βρεθήκαμε να στεκόμαστε, έξω από τη μπάρα της πύλης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και να προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε …. τι μας συνέβη!!

Πριν από 2-3 μήνες (αρχές καλοκαιριού 1976), είχαμε κάνει το πρώτο μεγάλο μας ταξίδι –για πρώτη φορά, είχαμε υπερβεί τα σύνορα της Κρήτης και είχαμε έρθει στην μεγάλη Πρωτεύουσα, για να δώσουμε τις εισαγωγικές εξετάσεις μας, στη ΣΝΔ!!

Έτσι λοιπόν τώρα, βρισκόμασταν εκστασιασμένοι …. ενώπιον των αποτελεσμάτων μας και στην «αυγή», μιας νέας ζωής!! Μιας ζωής, τελείως διαφορετικής, από κάθε γνώση, από κάθε παράσταση, από κάθε διήγηση, από κάθε εικόνα που είχαμε, εκεί στη λιτή και περιορισμένη, ιδιαίτερη Πατρίδα μας, τα Χανιά!!

Η αυγή είναι πάντα ωραία, ρομαντική και αναζωογονητική, αλλά τη σοφία της ημέρας, την κουβαλά πάντα η δύση, με τον απολογισμό και την ωριμότητα της, με την αξία της γνώσης, να αντιληφθεί τα πραγματικά χρώματα του ορίζοντα και τα ψευτο-παιχνιδίσματα του τρεμάμενου φωτός στην ατμόσφαιρα!!


Σήμερα, με τη σοφία των σαράντα (40) αυτών ετών και με παρακαταθήκη τις αναμνήσεις μου, νοιώθω ΥΠΕΡΟΧΑ, όχι μόνο γι’ αυτά που μου χάρισε, η «όμορφη μέρα» που πέρασα στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά γιατί ….. ΕΚΕΙΝΗ ακριβώς τη μέρα, απέκτησα υπέροχους συντρόφους συμμαθητές, με τους οποίους είμαι πλέον άρρηκτα ψυχικά δεμένος!!

Παραμένω λοιπόν για λίγο, εδώ σήμερα στην Αθήνα ..... "προπαιδευόμενος", με την ίδια προσμονή και αγωνία, να τους δω και πάλι, ΟΛΟΥΣ μαζεμένους έξω από την πύλη της Σχολής μας, για να τη διαβούμε μαζί παρέα, να διασχίσουμε την ποτισμένη με τον ιδρώτα μας, μεγάλη Κεντρική Πλατεία (Παρατάξεων) και να καταλήξουμε σ' εκείνη την Αίθουσα της «σκανταλιάς» μας, για να γιορτάσουμε ..... έτσι όπως τότε, την «Μεγάλη Επέτειο» μας, στον ίδιο χώρο, που πρωτογνωριστήκαμε, στον ίδιο χώρο, που ΟΛΟΙ μαζί, είδαμε μια νέα αυγή να ανατέλλει!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πάντα όλοι μας εδώ, παρόντες !!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ