2016-09-15 11:07:07
Φωτογραφία για Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Εκπαιδευτικά Πρόγραμμα και Δράσεις για τους Μήνες Οκτώβριο - Δεκέμβριο 2016
«Δημιουργώ , παίζω, φαντάζομαι , ακούω …στο  COSMOS….. !!!».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016  (ΣΑΒΒΑΤΟ: 12.00-16.00)

Σάββατο 08-10-16  *ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΦΕΡΑΝ ΒΡΟΧΗ*

Ήρθε το φθινόπωρο! Γκρίζα σύννεφα γέμισαν τον γαλάζιο ουρανό και η βροχή δεν θα αργήσει να φανεί. Στη γνώριμη αυτή εικόνα ελάτε να δώσουμε μορφή, κατασκευάζοντας το δικό μας φθινοπωρινό κάδρο.

Σάββατο 22-10-16  *ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΟΜΠΡΕΛΑ  *

Τι φοράμε μια μέρα βροχερή; Τι μας βοηθά να κρατηθούμε στεγνοί;

Δημιουργούμε τις δικές μας ομπρέλες με αφορμή πίνακες σπουδαίων ξένων καλλιτεχνών.

 Σάββατο 05-11-16  *ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ*

Τα λουλούδια ομορφαίνουν τους κήπους και τα μπαλκόνια μας κάθε εποχή του χρόνου. Ποια είναι όμως τα λουλούδια που ανθίζουν το φθινόπωρο; Κατασκευάζουμε τα δικά μας χρυσάνθεμα και γνωρίζουμε τα άνθη του φθινοπώρου.

Σάββατο 19-11-16  *ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ…*


Το δυνατό φύσημα του αέρα παρέσυρε τα περισσότερα φύλλα των δέντρων και τα κλαδιά τους στέκονται γυμνά. Όσα κατάφεραν να κρατηθούν στο δέντρο πήραν ένα χρώμα παράξενο, μα τόσο όμορφο. Με τέμπερα και τεχνική θα μεταφέρουμε στο χαρτί αυτή τη μαγική σκηνή! Σας περιμένουμε Σάββατο 03-12-16  *ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ*

Κάθε εποχή η φύση μας προσφέρει ποικιλία καρπών και φρούτων. Ακτινίδια, πορτοκάλια, μήλα, ρόδια είναι μερικά από τα φρούτα του χειμώνα. Μαζί θα κατασκευάσουμε μήλα που θαυμάζονται αλλά δεν τρώγονται! Σας περιμένουμε!

Σάββατο 17-12-16  *ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ*

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς ετοιμαζόμαστε για να τα υποδεχτούμε. Κατασκευάζουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες κάρτες και ευχόμαστε να φτάσουν στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2016

Ώρα δράσεων: 11.00- 13.00

Κυριακή 2-10-2016  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ;

Η λέξη μουσείο δημιουργεί στο μυαλό εικόνες όπως βιτρίνες, εκθέματα, επεξηγηματικές λεζάντες, επιβλητικά κτήρια. Θέλοντας να διευρύνουμε τις γνώσεις μας γύρω από το θέμα αυτό θα μιλήσουμε για τα είδη των μουσείων, για τα εκθέματα κάθε μουσείου αλλά και για τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης μας.

Κυριακή 9-10-2016 TAXΥΔΡΟΜΟΣ KAI ΓΡΑΜΜΑΤΑ Ή ΗΛΕΚΤΡONΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Δύο μέσα τόσο διαφορετικά, με τόσο διαφορετικές λειτουργίες πραγματεύονται το ίδιο θέμα, την μετάδοση μηνυμάτων. Μέσα από παιγνιώδεις δράσεις τα παιδιά θα γνωρίσουν τις διαδικασίες αποστολής ενός μηνύματος τότε και τώρα.

Κυριακή 16-10-2016 ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

«Όπου και αν σταθώ, αριθμούς δεν σταματώ να συναντώ»

Οι αριθμοί είναι ένα μέσο που μας επιτρέπει να υπολογίζουμε πληθώρα δεδομένων στην καθημερινή μας ζωή. Πότε όμως πρωτοεμφανίστηκαν; Έμειναν ίδιοι ή διαφοροποιήθηκαν; Ελάτε να τους ανακαλύψουμε;

Κυριακή 23-10-2016  ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΙΕΣ

Τα παιχνιδίσματα που κάνει το φως με την σκιά δημιουργούν εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Κατά πόσο όμως οι εντυπώσεις αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Τα παιδιά θα γνωρίσουν την διαδικασία εμφάνισης του φαινομένου μέσα από πειράματα και διαδραστικά παιχνίδια.

Κυριακή 30-10-2016  ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Καθημερινά στις οθόνες μας ξεπηδούν διάφοροι σκανταλιάρηδες ήρωες που με τα παθήματα τους μας διασκεδάζουν. Οι ήρωες αυτοί ξεκίνησαν από μία κόλλα χαρτί. Αναρωτήθηκες άραγε πότε τα σχέδια πήραν μορφή; Ας μάθουμε για την 7η τέχνη!!!

Κυριακή 6-11-2016 ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΕΣ

Εξερευνώντας χρόνια παλαιά, χρόνια αλλοτινά μαθαίνουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι τον καιρό, που δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση ούτε κινητό. Ελάτε να γνωρίσουμε  πώς ήταν η ζωή των ανθρώπων στη γη πριν την εξάπλωση της τεχνολογίας.

Κυριακή 13-11-2016  ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ... ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ

Το μαλλί προέρχεται από το τρίχωμα των προβάτων και κάποτε ήταν το βασικό υλικό κατασκευής των ενδυμάτων. Από το μαλλί έβγαινε το νήμα και από το νήμα το ύφασμα.  Μαζί θα γνωρίσουμε την ιστορία της υφαντουργίας και την εξέλιξή της μέσα στους αιώνες. Εργαστήρι τέχνης και δημιουργίας.

Κυριακή 20-11-2016  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ... ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να απαθανατίζουμε στιγμές της ζωής μας. Πώς όμως περάσαμε από την ασπρόμαυρη φωτογραφία στην έγχρωμη; Τι σημαίνει αναλογική και τι ψηφιακή φωτογραφική μηχανή; Εξερευνούμε τον κόσμο της φωτογραφίας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.

Κυριακή 27-11-2016  ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τον κόσμο του διαστήματος εξάπτει την φαντασία μικρών και μεγάλων. Θέλοντας να ρίξουμε φως σε άλυτα ερωτήματα γύρω από το σύμπαν θα μιλήσουμε για τους πλανήτες, τους μετεωρίτες και τους δορυφόρους που περιβάλλουν τη γη.

Κυριακή 4-12-2016 ΑΓΓΕΙΑ, ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ!

Κάθε ένα από τα αντικείμενα αυτά έχει να μας διηγηθεί διάφορες ιστορίες που αφορούν το παρόν, το παρελθόν αλλά και το μέλλον. Οι ιστορίες μας ξετυλίγονται μία- μία μπροστά στα μάτια μας. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Κυριακή 11-12-2016 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ, ΛΑΒΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ

Όταν γίνεται μια ηφαιστειακή έκρηξη, από το ηφαίστειο βγαίνουν καπνός, στάχτες και λάβα. Άραγε τι είναι αυτό που προκαλεί την έκρηξη; Τι είναι η λάβα και από πού προέρχεται; Μαζί θα απαντήσουμε σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα σχετικά με τη φύση των ηφαιστείων.

Κυριακή 18-12-2016  ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΟΔΗΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ

Λίγο πριν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τη γιορτή των Χριστουγέννων συναντιόμαστε στο Μουσείο για να γνωρίσουμε τα έθιμα της γιορτής αυτής ανά τον κόσμο, για να διασκεδάσουμε αλλά και για να δημιουργήσουμε ευφάνταστες κατασκευές.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9.00- 13.00,

ΤΗΛ.2310913047
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ