2016-09-15 11:41:06
Φωτογραφία για Πώς να καθαρίσεις σωστά το πρόσωπό σου
Φρέσκο και λαμπερό δέρμα που ακτινοβολεί φυσικά! Η βάση της υγιούς επιδερμίδας ξεκινάει από το καθαρό δέρμα και γι’ αυτό άλλωστε ο καθαρισμός του προσώπου είναι μία ρουτίνα ομορφιάς που γίνεται σε καθημερινή βάση. Ανακαλύπτοντας τον κατάλληλο τρόπο για να καθαρίσουμε σωστά την επιδερμίδα μας, θα δούμε άμεσα αποτελέσματα στην όψη του προσώπου και ταυτόχρονα θα αποτελέσει μία ευχάριστη και χαλαρωτική διαδικασία!

Τα μυστικά του σωστού καθαρισμού

1. Τύπος Καθαριστικού

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ή συχνά παραλείπουμε είναι πως ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας χρειαζόμαστε διαφορετικό τύπο καθαριστικού. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα προτίμησε κρεμώδεις υφές που θα καθαρίσουν και παράλληλα θα ενυδατώσουν το δέρμα σου. Αν έχεις κανονικό ή μεικτό τύπο δέρματος, τα αφρώδη καθαριστικά θα σε βολέψουν ενώ οι λιπαρές επιδερμίδες θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα προϊόν με τζελ υφή, που θα απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα του προσώπου. Τα καθαριστικά σε τζελ μορφή δεν παράγουν σχεδόν καθόλου αφρό, οπότε μην έχεις τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν καθαρίζουν και σωστά. Τα αφρώδη καθαριστικά τείνουν να παράγουν πολύ αφρό, ακόμη και με ελάχιστη ποσότητα νερού ενώ τα κρεμώδη απλώνονται σαν μους που κάνει την επιδερμίδα μας ιδιαίτερα απαλή.


2. Σωστές Κινήσεις

Ο καθαρισμός του προσώπου απαιτεί απαλές κινήσεις. Δεν χρειάζεται να τρίψεις το πρόσωπό σου για να καθαρίσει σε βάθος, καθώς αυτό που θα καταφέρεις είναι να το ερεθίσεις. Εφάρμοσε το καθαριστικό και κάνε κυκλικές, απαλές κινήσεις κάνοντας και ένα ελαφρύ μασάζ, το οποίο θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θα τονώσει το δέρμα σου. Αυτός ο τρόπος καθαρισμού θα αναζωογονήσει όχι μόνο πρόσωπό σου, αλλά και τη διάθεσή σου αφού θα απολαύσεις λίγες στιγμές χαλάρωσης!

3. Ξέπλυμα και Στέγνωμα

Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό, μέχρι να το νιώσουμε εντελώς στιλπνό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μία καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουμε την επιδερμίδα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις και αφήνοντας την πετσέτα πάνω στο δέρμα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να απορροφήσει πλήρως το νερό. Δεν τρίβουμε κατά τη διάρκεια του στεγνώματος, διότι αυτό θα ερεθίσει την επιδερμίδα και ενδεχομένως να προκαλέσει κοκκινίλες στα ακνεϊκά δέρματα.

4. Ενυδάτωση

Τώρα είμαστε έτοιμες να εφαρμόσουμε την ενυδατική μας κρέμα! Απλώνουμε σε πρόσωπο και λαιμό, με ανοδικές κινήσεις και κάνουμε (ξανά!) ένα ελαφρύ μασάζ! Το δέρμα μας είναι πλέον καθαρό, ενυδατωμένο και ανανεωμένο!!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ