2016-09-15 22:12:09
Φωτογραφία για Σκουρλέτης από Τρίπολη: Ενοχλεί το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ
Eνημέρωση - συζήτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ... εν όψει του 2ου Συνεδρίου του κόμματος με γενικό τίτλο «Συζητάμε και αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον του κόμματος, για την Αριστερά του 21ου αιώνα» πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη, Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Παπαδημητρίου αναφέροντας ότι «το κόμμα που χρειαζόμαστε είναι αυτό που θα λειτουργήσει ο συλλογικός διάλογος. Μια ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς τη συμμετοχή του κάθε πολίτη. Οι θέσεις του κόμματος είναι καινοτόμες, και θέτουν ζητήματα και θεωρητικά και πρακτικά».

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού μίλησε για το πλαίσιο στήριξης της κυβέρνησης προς τους ευάλωτους πολίτες. Η μείωση της ανεργίας δεν μπορεί να έρθει αμέσως, αλλά σε μεσο-πρόθεση βάση, με τα πρώτα θετικά αποτελέσματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.


Υπάρχουν προβλήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές. Ενόψει του συνεδρίου μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε για τον τόπο μας, για τον λιγνίτη και τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Το θέμα του πρωτογενούς τομέα συνδυαστικά με τη μεταποίηση αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη, τόνισε ο βουλευτής Αρκαδίας.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τη θεομηνία η οποία έπλεξε την Αρκαδία και τόνισε ότι χρειάζεται άμεση επέμβαση και αποτελεσματικός συντονισμός όλων των μονάδων Διοίκησης και όλων των παραγόντων.

Ένα ακόμα θέμα το οποίο έθιξε ήταν ο τομέας της Υγείας, με έμφαση στους οδηγούς των ασθενοφόρων.

Ο υπουργός, από την πλευρά του, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών κατά τις δραματικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δεν κορόιδεψε και ότι δεν πήγε να χαϊδέψει αφτιά.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση υποτίμησε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και ότι από την αρχή ήρθε αντιμέτωπη με επιθέσεις.

Το παράδειγμα του ΣΥΡΖΑ ενοχλεί, είπε, και έτσι βρεθήκαμε μπροστά σε αμείλικτα διλήμματα που μας έφτασαν στο όριο της χρεοκοπίας και σε μια ένταση χωρίς προηγούμενο που κατέληξε στο δημοψήφισμα.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την επίσκεψή του στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης νωρίτερα την Πέμπτη, στην οποία βρήκε, όπως ανέφερε, περισσότερο κόσμο από ό,τι στην απογευματινή αυτή συνάντηση στην Τρίπολη.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για στις αλλαγές στην Παιδεία και σε όλη αυτή την επίθεση που δέχεται ο Νίκος Φίλης.

«Οι δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν τη μεγαλύτερη απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ», είπε ο κ. Σκουρλέτης, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέροντας ότι τα έργα γίνονται πάντα με λαδώματα στοιχίζοντας έτσι περισσότερο στον λαό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας ότι το κόμμα του έβαλε ένα τέλος στην πολιτική των καναλαρχών με τις αλλαγές που προώθησε και με τον τρόπο με τον οποίον δόθηκαν οι νέες άδειες.

Έφη Καστραντά
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ