2016-09-16 17:49:23
Φωτογραφία για 5 υγιεινά τρόφιμα δεν κάνει να τρώμε. (Σίγουρα τρώτε και τα 5)
Να θυμάσαι ότι ο συνδυασμός σωστής διατροφής, με το κατάλληλο προπονητικό πρόγραμμα, μπορεί να σου προσφέρουν υψηλά επίπεδα απόδοσης διατηρώντας ακμαία και την υγεία σου.

Δημητριακά πρωινού

Ποτέ δεν θα δεις σοβαρό αθλούμενο να καταναλώνει για πρωινό δημητριακά πρωινού που περιέχουν ζάχαρη γιατί είναι τίγκα στους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη, τα οποία όταν τα καταναλώνεις, εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα στα ύψη και μετά από λίγο πέφτουν, δημιουργώντας κόπωση.

 «Πολύσπορο» ψωμί

Η λέξη «πολύσπορο» σου κάνει για υγιεινή, σωστά; Το μόνο που σημαίνει όμως είναι ότι το ψωμί σου έχει περισσότερα από ένα είδος δημητριακού. Αλλά και οι σπόροι μπορεί να έχουν περάσει από επεξεργασία και να είναι τελικά λευκοί υδατάνθρακες, δηλαδή να αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και να αναγκάζουν το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος στην κοιλιά και να σου μειώνουν την απόδοση στην προπόνηση.


Ρυζογκοφρέτες με επικάλυψη

Οι ρυζογκοφρέτες, αν και διαφημίζονται ως ένα σνακ με χαμηλές θερμίδες όσες έχουν επικάλυψη γιαουρτιού, σοκολάτας κ.λπ. είναι φτιαγμένες από υδατάνθρακες ταχείας πέψης που προκαλούν επιθυμία για περισσότερο φαγητό. Δεν έχουν πολλές φυτικές ίνες, και στερούνται πρωτεΐνης και λίπους για να επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων, έτσι δεν νιώθεις  χορτάτος μετά την κατανάλωσή τους ούτε σου δίνουν κάποιο καλό θρεπτικό συστατικό που θα αξιοποιήσει το σώμα σου για αποκατάσταση μετά την προπόνηση.

Ζυμαρικά από κινόα

Το κινόα είναι περιέχει λιγότερους υδατάνθρακες και απλά σάκχαρα από τα κανονικά ζυμαρικά, είναι γεμάτη πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σου για να χτίσει μεγαλύτερους μυς αλλά, σε πολλά ζυμαρικά κινόα υπερτερεί το φθηνό αλεύρι καλαμποκιού χωρίς γλουτένη. Το αποτέλεσμα; Περισσότερες θερμίδες και υδατάνθρακες, λιγότερα γραμμάρια πρωτεΐνης.

Εμφιαλωμένο τσάι

Μπορεί οι εικόνες των ανθισμένων φύλλων του τσαγιού στη συσκευασία να το κάνει να φαίνεται ένα φυσικό, υγιεινό ρόφημα, αλλά για μάντεψε: δεν είναι! Η τέχνη του marketing για άλλη μια φορά σε έπιασε Κώτσο! Εάν διαβάσεις τον κατάλογο των συστατικών στις περισσότερες μάρκες, θα διαπιστώσεις ότι καταναλώνεις τόνους ζάχαρης σε κάθε γουλιά, κάτι που δεν θέλεις, ειδικά αν κάνεις διατροφή για στέγνωμα. Σε φορτώνουν με θερμίδες και ζάχαρη, δεν ενισχύουν τον μεταβολισμό σου αλλά ούτε προσφέρουν τα οφέλη του τσαγιού αν το κατανάλωνες στη φυσική του μορφή.  Ακόμη και όσα υπόσχονται ότι περιέχουν λίγες θερμίδες μπορεί να περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οι οποίες επιβραδύνουν το μεταβολισμό και δεν σε βοηθούν να χάσεις βάρος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ