2016-09-17 08:24:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Γνωστή γιατρός η 47χρονη που έπαιζε στοίχημα και εξαπατήθηκε από 31χρονο! Θύμα του απατεώνα και μία 23χρονη
Μία γιατρός από την Πάτρα, ετών 47, ήταν το θύμα του κυκλώματος με το παράνομο στοίχημα που προ ημερών εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υπηρεσίας, και αφορά υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έλαβε χώρα σε βάρος δύο πολιτών, στην Πάτρα. Η μία ήταν η εν λογω γιατρός.

Μάλιστα για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 31χρονου τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο 31χρονος επικοινωνούσε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες και υποσχόμενος κέρδη από «στημένους» αγώνες στοιχήματος, των οποίων υποτίθεται πως γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, μέσω προπληρωμένων καρτών ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων.

Ο δράστης ενεργώντας με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, αλλά και προσεγγίζοντας αυτοπροσώπως στην Πάτρα, δύο γυναίκες, ηλικίας 47 και 25 ετών, τις έπεισε να του καταβάλλουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.160 ευρώ, για να στοιχηματίσουν στους «στημένους» αγώνες.


Επιπλέον, ο 31χρονος κατάφερε να αποσπάσει από την 47χρονη το χρηματικό ποσό των 1.890 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι θα δημιουργούσε ιστοσελίδα για τον επαγγελματικό της χώρο.

Από την προανάκριση, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ενώ το συνολικό ποσό που απέσπασε ανέρχεται στις 6.050 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Συμβουλές για να αποφύγετε τους απατεώνες του διαδικτύου

1. Πώς να αναγνωρίζετε τις απάτες

Νέες απάτες φαίνεται να εμφανίζονται κάθε μέρα και μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Μηνύματα με κινδυνολογίες και απειλές για κλείσιμο του λογαριασμού.

Υποσχέσεις για χρήματα με μικρή ή καθόλου προσπάθεια.

Προσφορές που ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Αιτήσεις για δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μετά από μια καταστροφή.

Γραμματικά και ορθογραφικά λάθη.

2. Τι να κάνετε αν νομίζετε ότι έχετε πέσει θύμα μιας απάτης

Αν υποπτεύεστε ότι έχετε ήδη απαντήσει σε μια απάτη ηλεκτρονικού "ψαρέματος με προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, να λάβει αυτά τα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημίες και να προστατεύσουν την ταυτότητά σας.

Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης ή κωδικούς PIN για όλες τους online λογαριασμούς που νομίζετε ότι μπορεί να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Ζητήστε ειδοποιήση συναλλαγών για την πιστωτική κάρτα σας μεσω της τράπεζας. Επικοινωνήστε με την τράπεζά ή οικονομικό σύμβουλο σας, αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε αυτό.

Μην ακολουθείτε links από ύποπτα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν γνωρίζετε όλους τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν, κλείστε τους.

Ελέγχετε τακτικά τις τράπεζικές καταθέσεις και πιστωτικές κάρτες σας κάθε μήνα για ανεξήγητες αλλαγές ή χρεώσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ