2016-09-18 14:00:01
Φωτογραφία για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
Συνέντευξη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ δίνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της παρουσίας του για τρίτη ημέρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απαντώντας στην ερώτηση αν οι προτάσεις που παρουσίασε χθες είναι εφικτό να εφαρμοστούν ή ελλοχεύει κίνδυνος σύγκρουσης με τους δανειστές, είπε: «Τα όσα παρουσίασα χτες βασίζονται στο τρίπτυχο λιγότερο φόροι, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικό κράτος. Προσδιόρισα τους φορολογικούς συντελεστές και κοστολόγησα το ύψος. Αναφέρθηκα στην ανάγκη περικοπής δαπανών. Όσα είπα είναι πλήρως εφαρμόσιμα» και πρόσθεσε πως μπορεί να πείσει τους δανειστές για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής πηγαίνοντας όχι ως επαίτες αλλά ούτε με ανέφικτους στόχους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η Ν.Δ. έχει εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας του διαγωνισμού. Κατά την άποψη μας ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός, Εγώ δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο σφάλμα με τον κ. Τσίπρα. Αλλά εκφράζω την άποψη μας με καθαρότητα. Εγείρονται πολύ ουσιαστικά ζητήματα όσον αφορά το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Δεν έγινε έλεγχος πόθεν έσχες. Εμείς θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά και θα επανέλθει το ΕΣΡ. Επί Ν.Δ. δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός , στον οποίο ελλοχεύει η διαπλοκή».


Όσον αφορά την υπόθεση με το έλλειμμα, ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί ξανά για το θέμα και δεν θέλει να σχολιάσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως δεν θέλει η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για το παρελθόν. Σχολίασε ωστόσο ακροθιγώς το παρελθόν θυμίζοντας πως ο Κώστας Καραμανλής το 2009 είπε πως χρειάζεται δημοσιονομική προσαρμογή , ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είπε «λεφτά υπάρχουν».

Όσον αφορά τα στελέχη τα οποία θα αξιοποιηθούν σε μία ενδεχόμενη κυβέρνησης της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Έχω βάλει προτεραιότητα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού , όχι κατά ανάγκη από άλλους πολιτικούς χώρους. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους και τους πιο ικανούς. Αυτό σημαίνει πως θα δείτε και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνηση της ΝΔ που θα μπορούν να φέρουν αποτελεσματικά εις πέρας το έργο που πρέπει να γίνει».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ