2016-09-18 16:39:12
Φωτογραφία για Πώς ένας μεταλάς κέρδισε στις δημοτικές εκλογές χωρίς καν να προσπαθήσε
Μέχρι και αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, o Donald Trump και η Hilary Clinton έχουν δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για τις εκλογικές τους καμπάνιες. Υπάρχει όμως και ένας άνθρωπος που κατάφερε να εκλεγεί, χωρίς να ξοδέψει ούτε μία δεκάρα.

Ο Νορβηγός Glyve Nagell, γνωστός στο metal κοινό ως Fenriz από το συγκρότημα DarkThrone, κατάφερε να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Kolbotn έχοντας ως σύνθημα στην καμπάνια του το: «Μην με ψηφίσετε».

Ο καλλιτέχνης μπήκε ως back-up στο ψηφοδέλτιο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων, αλλά δεν περίμενε ποτέ να κερδίσει τις ψήφους της μικρής πόλης. Δυστυχώς για εκείνον, πρέπει για δύο χρόνια να δίνει το παρόν στο δημαρχείο της πόλης, αφού καταφέρει να εκλεγεί με μεγάλο προβάδισμα.

«Με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν θέλω να είμαι στην λίστα. Τους είπα εντάξει, μιας και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να μου δώσει κανείς σημασία. Το πόστερ της καμπάνιας μου, περιελάμβανε εμένα να κρατάω μια γάτα και το σύνθημα «μην με ψηφίσετε». Δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος ωστόσο. Είναι πολύ βαρετό και τα λεφτά δεν είναι επίσης ικανοποιητικά» δήλωσε σε συνέντευξη.

Αυτά είχε στο μυαλό του ο Μachiavelli όταν έγραφε τον «Ηγεμόνα» και φαίνεται πως η αντίστροφη ψυχολογία δούλεψε μια χαρά στην προκειμένη περίπτωση.

Για τον κόσμο δηλαδή. Όχι για τον Nagell.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ