2016-09-19 11:56:20
Φωτογραφία για Έντονο παρασκήνιο για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων
«Θεωρίες συνωμοσίας»  για τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων εξυφαίνονται

στο παρασκήνιο προκαλώντας την αντίδραση του κ. Σεραφείμ Πριν από 10 μέρες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κάνει δεκτή την επιστροφή του από Καρθαγένης κ. Αλεξίου Λεονταρίτη (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) στην Εκκλησία της Ελλάδος. Τέτοιες μετακινήσεις από Πατριαρχείο σε Πατριαρχείο ή σε Αυτοκέφαλη Εκκλησία δεν συνηθίζονται, οπότε άρχισαν αμέσως τα σενάρια για το ποιοι και πως κινήθηκαν παρασκηνιακά και... τι στόχος υπάρχει τελικά. Τα σενάρια έφερναν και φέρνουν στο προσκήνιο τη διαδοχή του αγίου Σταγών κ. Σεραφείμ, καίτοι ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του και σταθερά ποιμαίνει το λαό του Κυρίου στην Καλαμπάκα. Εκκλησιαστικοί κύκλοι φέρονται να κινούνται παρασκηνιακά για την προώθηση του από Καρθαγένης κ. Αλεξίου για την Καλαμπάκα και μάλιστα είναι πολλά τα δημοσιεύματα σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες
. Ο ίδιος εξέδωσε μια δήλωση διάψευσης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ  απάντησε με πολλή αγάπη, η οποία πάντα τον διέκρινε, ότι «είναι θετικό και με χαροποιεί το γεγονός που γίνεται πανελλαδικό θέμα για την ελκυστικότητα μιας Μητρόπολης που πριν 25 χρόνια εθεωρείτο μικρή και χωρίς ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει οτι τα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας, έγιναν πολλά θετικά που άλλαξαν την όλη κατάσταση και έκαναν την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων μεγάλη και περιζήτητη».

Εντός των ημερών αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

ΑΞΙΖΕΙ:  Κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, αναμένεται να εγκριθεί η εγγραφή στον κατάλογο των υποψηφίων για Αρχιερατεία, των Ηγουμένων, της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη και της Μονής Αγίας Τριάδος, Αρχιμανδρίτου Δομέτιου Ντελλή. Και οι δυο είναι αγαπητοί στην τοπική κοινωνία και σταθερά στο πλευρό του κ. Σεραφείμ επί πολλά έτη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ