2016-09-20 03:59:09
Φωτογραφία για Τι νοείται «υπερπρομήθεια» σύμφωνα με το νόμο;
Η λέξη υπερπρομήθεια είναι σύνθετη και αποτελείται από την λέξη υπέρ που σημαίνει «πάνω από» ή «προς όφελος κάποιου» και την... λέξη προμήθεια που σημαίνει «εφοδιασμός» ή «αμοιβή για μεσιτεία».

Η υπερπρομήθεια προκαλει συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, ίντριγκες, ανταγωνισμούς αλλά και ερωτηματικά για το ποίος και με ποιες προϋποθέσεις πρέπει να απολαμβάνει τα οφέλη της. Η λέξη υπερπρομήθεια από μόνη της έχει μια ισχυρή προσωπικότητα. Όμως ποια προσωπικότητα είναι ισχυρή για να εργαστεί με ενδιαφέρον για τους ασφαλιστές;

Με την πάροδο των ετών η σημασία της λέξης ατόνησε. Οι παραδοσιακοί unit, οι διευθυντές και επιθεωρητές γραφείων, πωλήσεων κτλ με τις μοντέρνες τακτικές που επέβαλε η νέα τάξη ασφαλιστικών πραγμάτων, με τους άπιαστους στόχους χωρίς ρεαλισμό για την αγοραστική δύναμη των πελατών, με τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων, χρόνο με το χρόνο μειώθηκαν. Η λέξη υπερπρομήθεια μεταφέρθηκε και αποδόθηκε στους «γιαλαντζί ντολμά» επιθεωρητές, μεσάζοντες και δεντράρχες των νέων ασφαλιστικών σχημάτων.


Στο ΦΕΚ 1106/2016 και ειδικότερα στην παράγραφο 10 του άρθρου 3 της Αρ. Πράξης 86, ορίζεται η ακριβής ερμηνεία της λέξης υπερπρομήθεια. Δείτε εδώ πιο συγκεκριμένα:

Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σύμφωνα με το άρθρο 1 της Α.π. 86 ΦΕΚ 1109/2016, υπόκεινται στα παραπάνω. Δείτε εδώ το απόσπασμα:

Η λέξη υπερπρομήθεια αξίζει να ξαναβρεί την αίγλη της και να αποδοθεί σε ανθρώπους φωτισμένους. Οι φωτισμένοι άνθρωποι έχουν την απροσδιόριστη ικανότητα να εμπνέουν και να παρακινούν τους άλλους ανθρώπους σε δημιουργικά εγχειρήματα και πωλήσεις. Οι ασφαλιστές είναι άνθρωποι. Όσο όμως αντιμετωπίζονται ως νούμερα και κωδικοί τόσο θα απομακρύνονται από τις πωλήσεις, θα νιώθουν απογοήτευση και πιθανόν θα εγκαταλείπουν τον κόπο τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ