2016-09-20 14:33:13
Φωτογραφία για Επιφυλακτικό κλίμα στο Λονδίνο για το 11ο ετήσιο roadshow του ΧΑ
Με προσδοκίες για αλλαγή της σημερινής, αδιάφορης, εικόνας τους ελληνικού χρηματιστηρίου, ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο το 11ο ετήσιο επενδυτικό roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη συμμετοχή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων.

Τυπικά, το οδοιπορικό ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο κτίριο του Bloomberg στην καρδιά του City, με τις συναντήσεις των επικεφαλής και στελεχών από εισηγμένες που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του ενδιαφέροντος των ξένων θεσμικών, κυρίως των τραπεζών. Ουσιαστικά, το κυρίως πρόγραμμα της εφετινής διοργάνωσης ξεκινά αύριο πρωί και ολοκληρώνεται μεθαύριο το απόγευμα.

Κατά το διήμερο αυτό, οι εκπρόσωποι των 27 εισηγμένων (ο αριθμός μπορεί να είναι τελικά και μικρότερος) που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις – one to one αλλά και group meetings για να καλυφθεί η ζήτηση – με τα στελέχη από 85 μέχρι στιγμής επενδυτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, οι ξένοι θεσμικοί θα ενημερωθούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και άλλων κρίσιμων ζητημάτων, όπως η πορεία των κόκκινων δανείων και των αποκρατικοποιήσεων. Στο roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο στο Λονδίνο, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Capital.gr., για ορισμένες τράπεζες και εισηγμένες ο αριθμός των συναντήσεων είναι μεγαλύτερος από αυτές που πραγματοποίησαν στο περυσινό roadshow. Η Alpha Bank (που κατεβαίνει όπως πάντα με δύο γκρουπ στελεχών για να καλύψει τα ραντεβού) έχει δύο ημέρες γεμάτες, ενώ αυξημένες είναι και οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν Eurobank, Εθνική και Πειραιώς. Γεμάτη ατζέντα έχουν οι Όμιλος Μυτιληναίος. ΜΕΤΚΑ, καθώς και ο ΟΠΑΠ, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται και οι συναντήσεις για ΟΤΕ, Τιτάνα, Follie κ.α.

Στο 11ο Αnnual Greek Roadshow συμμετοχή έχουν δηλώσει οι Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, MIG, ΕΧΑΕ, Aegean Airlines,

Creta Farm, Eλλάκτωρ, ΕΛΤΕΧ– Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ

Ενεργειακή, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλος Μυτιληναίος, Μέτκα, Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Το κλίμα, πάντως, στο Λονδίνο εν όψει της έναρξης της διοργάνωσης χαρακτηρίζεται ως επιφυλακτικό, λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τις μικρής προόδου σε σειρά μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις βασικές επενδυτικές επιλογές των ξένων funds, ενώ πολλά κεφάλαια παραμένουν εγκλωβισμένα – πρωτίστως όσα συμμετείχαν στις τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις – σε μια χρηματιστηριακή αγορά εξαιρετικά ρηχή και χωρίς επαρκή εμπορευσιμότητα.

Πάρα ταύτα, υπάρχουν ακόμη εκλάμψεις αισιοδοξίας, όπως φάνηκε με το πρόσφατο report της Citi, με τους αναλυτές του οίκου να επισημαίνουν σε follow-up σημείωμά τους πως η αξιολόγηση οδεύει προς κλείσιμο και η υπό-δόση των 2,8 δις.ευρώ είναι καθ’ οδόν...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ