2016-09-20 21:07:15
Φωτογραφία για Στο βούρκο του τραπεζικού σκανδάλου τώρα ο κάποτε «καθαρός» John Stumpf της Wells Fargo
Ο Lloyd Blankfein είχε το "Αbacus". O Jamie Dimon to "London Whale". Tώρα, ο John Stumpf, o "Καθαρός" τραπεζίτης των ΗΠΑ έχει κι αυτός να διαχειριστεί ένα σκάνδαλο.

Πάνω-κάτω ήρθαν τα πράγματα για τον Stumpf και τη Wells Fargo & Co., η οποία αποτελούσε το καμάρι του πλειοψηφικού μετόχου Warren Buffett και το παράδειγμα προς μίμηση του λοιπού αμερικανικού τραπεζικού τομέα. Τώρα Stumpf και Wells Fargo βρίσκονται στη δίνη ενός σκανδάλου που θυμίζει... οικονομική κρίση του 2008. Η τράπεζα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε μέσω εξωδικαστικού διακανονισμού την πληρωμή 185 εκατ. δολαρίων εν μέσω κατηγοριών πως ενεργοποίησε 2 εκατομμύρια πιστωτικές χάρτες χωρίς τη γνώση των πελατών της.

Αν και η ποινή αποτελεί απλό "χάδι" για τον γίγαντα Wells Fargo, το όλο θέμα έχει εναποθέσει το σκάνδαλο στους ώμους του 62χρονου Stumpf ο οποίος προσπαθεί να μετριάσει τις ζημίες της τράπεζας και του ονόματός της αλλά και να διασώσει το δικό του επαγγελματικό όνομα. Η πίεση αυτή θα συνεχιστεί, αφού την επόμενη εβδομάδα ο Stumpf θα απολογηθεί μπροστά σε πάνελ πολιτικών στην Ουάσινγκτον, εν μέσω μίας προεκλογικής καμπάνιας που Τραμπ και Κλίντον επιτίθενται "ανηλεώς" στη Wall Street.


Η Wells Fargo αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική τράπεζα στις ΗΠΑ, αλλά και μία κύρια επένδυση τους δισεκατομμυριούχου Buffett του οποίου η Berkshire Hathaway κατέχει το 10%. Ο Stumpf είχε αποφύγει τις τοξικές επενδύσεις που κάποτε λάτρευε η Wall Street και είχε προσηλωθεί σε απλές υποθήκες και τρεχούμενους λογαριασμούς των "κοινών θνητών".

Ο ίδιος απέστειλε e-mail προς τους πελάτες της Wells Fargo, απολογούμενος για το γεγονός που έπληξε τους ανθρώπους αυτούς. Παρόλα αυτά, η τράπεζα γενικά τοποθετείται όπως έκαναν οι Dimon και Blankfein στα δικά τους σκάνδαλα, κατηγορώντας χαμηλόβαθμους υπαλλήλους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ