2016-09-21 02:41:07
Φωτογραφία για Κυρία! Κυρία! Θα είναι «μαγική» αυτή η χρονιά;
Τι πρέπει να ξέρουν οι δάσκαλοι για την πρώτη μέρα στο σχολείο; Η πρώτη μέρα στο σχολείο πλησιάζει και τα συναισθήματα για τους μικρούς μας φίλους είναι πολλά και διαφορετικά.

Άγχος; Χαρά;

Οι λόγοι από παιδί σε παιδί αλλάζουν. Παρ’ όλα αυτά όμως οι δάσκαλοι θα πρέπει να δημιουργήσουν το συναίσθημα της σιγουριάς στα παιδιά και να τα καλωσορίσουν με χαρά και αισιοδοξία την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Μερικά tips που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι:

Δώστε στα παιδιά την επιλογή να καθίσουν όπου θέλουν και να επιλέξουν μόνοι τους τον διπλανό τους. θα νιώσουν περισσότερο οικείο το χώρο.

Φωνάξτε τους μικρούς σας μαθητές με τα μικρά τους ονόματα, θα μειώσετε την απόσταση που έτσι και αλλιώς δημιουργείτε μεταξύ δασκάλου και μαθητή.

Ξεκινήστε να λέτε εσείς πρώτα για το πώς περάσατε στις διακοπές για να μπορέσουν να προετοιμαστούν όλα τα παιδιά για να πουν τη δική τους ιστορία. Τα παιδιά εύκολα και γρήγορα μέσα από το δικό σας παράδειγμα θα καταλάβουν τι θέλετε να πουν.

Δώστε έμφαση στο τι μπορούν τα παιδιά να κάνουν και όχι στο τι δεν επιτρέπετε να κάνουν!

Κρατείστε καθημερινή επαφή με τους γονείς των μαθητών σας. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο το έργο σας!!

Το σχολείο σε λίγες μέρες ξεκινάει και τα παιδιά θα το γεμίσουν με χαρά, χαμόγελα και ζωντάνια. Οι φωνές τους θα ακούγονται παντού!!

Ας κάνουμε όλες αυτές τις στιγμές τους να τις αναπολούν με χαμόγελο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ