2016-09-21 17:30:46
Φωτογραφία για ΠΑΝ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ATTICA BANK ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Διευκρινίσεις Γ. Δραγασάκη για τις σχέσεις του 

με την Attica Bank

Την επαναφορά της Attica Bank σε τροχιά ανάπτυξης και βιωσιμότητας έθεσε ως άμεσο στόχο, ο νέος πρόεδρος της τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Καθιστώντας σαφές ότι η τράπεζα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών, ο κ. Ρουμελιώτης προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ώστε «να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πελάτες και τους καταθέτες της τράπεζας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Attica Bank χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια, ύψους 70 εκατ. ευρώ, ενώ τη σχετική διαδικασία έχει αναλάβει η συμβουλευτική εταιρεία Κλέητον. «Ελπίζω σύντομα να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της υπόθεσης» επισήμανε παράλληλα.

Αναφορικά με τη δανειοδοτική λειτουργία της τράπεζας, προανήγγειλε ένα μηχανισμό παρακολούθησης, προκειμένου να υλοποιηθούν διορθωτικές κινήσεις, στη βάση των υποδείξεων της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας.


Εν τω μεταξύ, τη δική του απάντηση στις αναφορές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την επαγγελματική του σχέση με την Attica Bank, δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.  Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχέση του με την τράπεζα αφορούσε την περίοδο 2010 - 2012, όταν δεν διατελούσε χρέη βουλευτή.

Ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε παράλληλα, ότι πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στόχος είναι η απαξίωση της Attica Bank και η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε σήμερα ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας επί 30 χρόνια και έφυγε όταν εκλέχθηκε βουλευτής.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ