2016-09-21 18:15:42
Φωτογραφία για Προστατεύστε τα μαλλιά σας από το styling
Μερικά στιλ των μαλλιών οδηγούν στην αποδυνάμωση της τρίχας σας, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται. 

Προστατεύστε τα μαλλιά σας με τις παρακάτω συμβουλές.

Κούρεμα με ξυράφι

Πολλές τεχνικές θα βρείτε όταν μιλάμε για κούρεμα, όμως όταν μπαίνει το ξυράφι στα μαλλιά σας τότε δεν αποκλείεται να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ξυράφι μπορεί να κάνει τις άκρες των μαλλιών πιο ξηρές και «δύσκολες» στο χτένισμα.

H καθημερινή αλογοουρά

Αν κάθε μέρα πιάνετε τα μαλλιά σου σε αλογοουρά τότε δεν αποκλείεται να κάνετε κακό στην τρίχα σας. Πιάνοντας τα σε αλογοουρά τότε δεν αποκλείεται να προκαλέσετε τελικά το σπάσιμο της τρίχας σου στο σημείο αυτό. Μπορείτε άνετα να τα πιάσετε σε αλογοουρά, όχι με λαστιχάκι αλλά με ένα αξεσουάρ μαλλιών που δεν τους κάνει κακό.

Πολύ μακριά μαλλιά

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχετε πολύ μακριά μαλλιά, το αντίθετο μάλιστα πρόκειται για τον πόθο σχεδόν κάθε γυναίκας. Το θέμα είναι όμως πως αν θέλετε να έχετε πολύ μακριά μαλλιά θα πρέπει να ξέρετε πώς να τα φροντίζετε. Σίγουρα ξέρετε το ότι το να «καθαρίζετε» τις άκρες σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, οπότε μην το αμελείτε.


Κάθε 3 με 5 μήνες είναι το ιδανικό διάστημα για κούρεμα αν θέλετε να έχετε πολύ μακριά μαλλιά που να είναι λαμπερά και υγιή.

Τα χτενίζετε όταν είναι ακόμη νωπά

Το να αρχίζετε να φορμάρετε τα μαλλιά σας με εργαλεία styling - ειδικά με θερμό αέρα- αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο που τα μαλλιά είναι ακόμη νωπά, δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Όταν είναι νωπή η τρίχα είναι πιο εύθραυστη και καλό είναι να τα στεγνώσετε πριν τους δώσετε στιλ.

Πολύ σφιχτή αλογοουρά

Φυσικά και τα χτενίσματα εκείνα που απαιτούν τα μαλλιά να είναι πιασμένα πολύ σφιχτά για ώρες, δεν είναι τα καλύτερα για την τρίχα. Ο κότσος της μπαλαρίνας είναι στη μόδα, όμως καλό είναι να μην τον αφήνενετε για ατελείωτες ώρες.

Δηλαδή αν κάνετε αυτό το χτένισμα για τη δουλειά καλό είναι από κάποια ώρα και μετά να αφήσετε και λίγο ελεύθερα τα μαλλιά και κυρίως να μην κάνετε το ίδιο χτένισμα κάθε μέρα.

Πηγή: womenonly.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ