2016-09-21 22:30:19
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κατασκευάζουν νέα εξελιγμένη χειροβομβίδα
Νέα χειροβομβίδα κατασκευάζουν οι Αμερικανοί. Η χειροβομδίδα αυτή είναι κατασκευασμένη ώστε να είναι πιο κοντά στα μέτρα του στρατιώτη. Σαράντα χρόνια δουλεύουν οι μηχανικοί της Picatinny Arsenal πάνω στην θανατηφόρα χειροβομβίδα για τον αμερικανικό στρατό στο πλαίσιο του ARDEC (Armanent Research, Development and Engineering Center).

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στρατού των ΗΠΑ, είναι σχεδιασμένη να δίνει «μεγαλύτερη ευελιξία» στον στρατιώτη. Πρόκειται για μια χειροβομβίδα πολλαπλών ρόλων, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια από τους προκατόχους της, καθώς η λειτουργία της ρυθμίζεται από τον στρατιώτη με το πάτημα ενός διακόπτη.

Από το 1975 και μετά, ο αμερικανικός στρατός, όταν αποσύρθηκε η ΜΚ3Α2, ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε μόνο την χειροβομβίδα θραυσμάτων Μ67. Η ΕΤ-ΜΡ (Enhanced Tactical Multi- Purpose), σύμφωνα με τη Τζέσικα Περσιμπάλι – project officer του ARDEC (Armanent Research, Development and Engineering Center), απαλλάσσει τους στρατιώτες από την ανάγκη να μεταφέρουν μαζί τους διαφορετικά είδη χειροβομβίδων. Μόνο με το πάτημα ενός διακόπτη η χειροβομβίδα μπορεί να χρησιμοποιείται είτε ως χειροβομβίδα θραυσμάτων είτε δόνησης (concussion).


Τέλος, η νέα χειροβομβίδα είναι ειδικά σχεδιασμένη  τόσο για  δεξί, όσο και  για το αριστερό χέρι, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα ελήφθη για την ασφάλειά της: Διαθέτει πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα πυροδότησης, οπότε, όπως υποστηρίζoυν οι σχεδιαστές της, μέχρι να οπλιστεί είναι αδύνατον να εκραγεί.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ