2016-09-22 10:14:55
Φωτογραφία για Για έκτη μέρα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη -Μεγάλο μποτιλιάρισμα στις κεντρικές οδούς
Για έκτη μέρα συνεχίζουν την επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ όπως αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι χτες συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση. Η απόφαση του δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι η επίσχεση κρίθηκε νόμιμη. Στη συνέχεια συνεδρίασαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση. Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα επανακαθορίζουν τη στάση τους κατόπιν συνεδριάσεων.

Όπως επισήμανε, μάλιστα, «οποτεδήποτε και οποιαδήποτε ώρα εντός του 24ωρου αποφασίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, να κάνει κίνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας», ο ίδιος θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για να καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους.


Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι ο κ. Σπίρτζης δεν τήρησε την υπόσχεση που τους έδωσε χθες στη συνάντησή που είχαν, ότι δηλαδή θα καταβάλει σήμερα ο ίδιος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. «Δεν έχουμε πάρει τίποτα» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου (σ.σ. για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην επίσχεση, που είχε ζητήσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ), ο κ. Τσερμενίδης τόνισε: «Δεν χαιρόμαστε που το δικαστήριο μας δικαίωσε. Θέλω να βγάλω τα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά δεν γίνεται να μας εμπαίζουν ούτε το υπουργείο ούτε η διοίκηση του ΟΑΣΘ».

Αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να σταματήσει η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα συσκεφθούμε με τους νομικούς μας συμβούλους και θα δούμε πώς θα κινηθούμε», σημείωσε. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε χθε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Περιφερειακή Οδό αλλά και σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης

Από την μια το ψιλόβροχο και τα έργα και από την άλλη η επίσχεση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ αλλά και ένα χαλασμένο ΙΧ στην Περιφερειακή Οδὀ της Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεἰ τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Περιφερειακή αλλά και να φορτωθεούς κεντρικές οδοί της Θεσσαλονίκης.

Η επίσχεση για 6η ημέρα που συνεχίζεται από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς να μεταβούν στις δουλειές τους με τα ΙΧ καθώς δεν υπάρχει άλλλο μἐσο μαζικής μεταφορἀς για να κινηθούν οι χιλιάδες πολίτες και μαθητές της πόλης. Επιπλέον βρέχει και συνεπώς η κίνηση διεξάγεται με πιο χαμηλές ταχύτητες.

Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος και Αγίου Δημητρίου είναι μποτιλιαρισμένες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και πολλές ακόμη κὐριες οδοί τόσο του ιστορικού κέντρου όσο και γενικά του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος όπως η Βασ. Όλγας.

Στην περιφερειακή ο τεράστιος όγκος των οχημάτων φέρνει και χαμηλές ταχύτητες στην κίνηση των οχημάτων προς δυτικά ενώ και ένα χαλασμένο ΙΧ στην έξοδο του Αγίου Παύλου στη δεξιά λωρἰδα προφανώς κεντρίζει την περιέργεια των οδηγών που χαμηλώνουν ταχύτητα στο σημείο
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ