2016-09-23 05:56:18
Φωτογραφία για Δίωξη για απάτη σε καθηγητή Χειρουργικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει την κατηγοροία της απάτης σε βάρος του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται ότι επί σειρά ετών απέκρυπτε ότι ασκούσε παράλληλα με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και ιδιωτικό έργο...

, εισπράττοντας παράνομα επιδόματα.

Την υπόθεση διερεύνησε το  Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα απο καταγγελίες. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος είχε υποβάλει δήλωση, στο αρμόδιο οικονομικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ, ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, προσκομίζοντας μάλιστα και στην ΔΟΥ βεβαίωση διακοπής επιτηδεύματος.

Ωστόσο από την έρευνα προέκυψε ότι από το 2002 και έπειτα φέρεται ότι μίσθωσε τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς, πραγματοποιώντας εκεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τος ελεγκτές το ύψος του επιδόματος που έλαβε παράνομα ο εν λόγω καθηγητής Χειρουργικής  υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Σε βάρος του καθηγητή ασκήθηκε, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Ατνιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη κατά του Δημοσίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής της Χειρουργικής ελέγχεται και φορολογικά, για τυχόν "μαύρα εισοδήματα", συνδεόμενα με τη φερόμενη εξωπανεπιστημιακή του δραστηριότητα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ