2016-09-23 12:49:56
Φωτογραφία για Φωτιά βάζουν τα Θρησκευτικά! Καμμένος κατά Φίλη!
Με μια λιτή αλλά χαρακτηριστική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ παίρνουν θέση υπέρ της Εκκλησίας στην κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών. 

Προαναγγέλουν συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και ξεκαθαρίζουν ότι οι ΑΝΕΛ, έχουν ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών.

Όπως ανακοινώθηκε:

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα των θρησκευτικών και θα έχουν συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:30, προ της τοποθέτησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα Παιδείας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Οι ΑΝΕΛ με δημόσια τοποθέτησή τους έχουν ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών.


Με την ανακοίνωση αυτή ο κυβερνητικός εταίρος αδειάζει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος υπερασπίζεται τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Μαίνεται ο πόλεμος Φίλη - Ιερώνυμου

Με μια επιστολή που απευθύνεται προσωπικά στον ίδιο τον κ. Φίλη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντά σήμερα για το μάθημα των θρησκευτικών.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι βεβαίως ενός Υπουργού». Λέει ακόμα ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία.

«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της,γι' αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηνείες των οποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της» υπογραμμίζει ο κ. Ιερώνυμος απαντώντας στο ερώτημα του κ. Φίλη «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα;"», παραθέτοντας και πέντε επιχειρήματα

διαβάστε τις επιστολές εδώ
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ