2016-09-23 17:43:14
Φωτογραφία για Συνελήφθη  35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος [photos]
Συνελήφθη, στις 21-9-2016 το απόγευμα, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 35χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας αποθήκευσης και συσκευασίας διαφόρων προϊόντων, για παράβαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, αναζητούνται πέντε (5) ημεδαποί ιδιοκτήτες της εταιρείας, κατηγορούμενοι για τις ίδιες παραβάσεις.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 21-9-2016, κατά την μεταφορά πλαστικής δεξαμενής που περιείχε διαβρωτικό και εύφλεκτο υγρό, προκλήθηκε θραύση της με αποτέλεσμα την διάχυση του υλικού, εντός του γηπέδου της εταιρείας το οποίο κατέληξε σε παρακείμενο δρόμο.

Κλιμάκιο της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διενήργησαν έλεγχο - αυτοψία στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και στην αποθήκη της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, όπου βρέθηκαν αποθηκευμένες επιπλέον πλαστικές δεξαμενές περιέχουσες τον εν λόγω υγρό, χωρίς η εταιρεία να διαθέτει σχετική άδεια αποθήκευσης εύφλεκτων, διαβρωτικών και τοξικών ουσιών ενώ επιπλέον στερείτο απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.


Η διαπιστωθείσα μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την ενδεχόμενη ρύπανση του εδάφους και την διακινδύνευση της Δημόσιας Υγείας.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ