2016-09-23 21:59:16
Φωτογραφία για Απελευθέρωσαν υγιή την θαλάσσια χελώνα που είχε παγιδευτεί σε ξαπλώστρα στη μαρίνα του Φαλήρου
Απελευθερώθηκαν στον Αργοσαρωνικό δύο ακόμα θαλάσσιες χελώνες που βρέθηκαν τραυματισμένες η μια στο Φάληρο της Αττικής και η δεύτερη στην Πρέβεζα. Ο «Άγγελος» είναι η αρσενική caretta – caretta, που έσωσε κυριολεκτικά στις 2 Ιουλίου ο Άγγελος Αθανασιάδης, αφού την βρήκε ενώ έκανε ιστιοπλοΐα στην μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο να έχει εγκλωβιστεί σε μια ξαπλώστρα που επέπλεε στη θάλασσα.

Η θαλάσσια χελώνα είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πτερύγιο που είχε πιαστεί στην ξαπλώστρα γι’ αυτό και χρειάστηκε να μείνει για δυόμιση μήνες στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα για περίθαλψη. Η δεύτερη χελώνα που απελευθερώθηκε σήμερα είναι η «Ιασώ». Είναι η πράσινη χελώνα που εντοπίστηκε ελαφρά τραυματισμένη στο κεφάλι στην Πρέβεζα στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Το ζώο χρειάστηκε να παραμείνει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ όλους αυτούς τους μήνες καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβληματα στο στομάχι λόγω κατάποσης μεγάλης ποσότητας άμμου και οστράκων. Οι δύο χελώνες επέστρεψαν στο γαλάζιο σπιτικό τους από σκάφος του καταδυτικού κέντρου Aqua Divers Club, το οποίο στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ τα τελευταία 5 χρόνια.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ