2016-09-25 16:59:15
Φωτογραφία για Αχαΐα: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τις τηλεφωνικές απάτες
Προβληματισμό προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη προχθές ενός ακόμη... Βούλγαρου, του δεύτερου μέσα σε μια εβδομάδα, που τηλεφώνησε σε 28 Πατρινούς και επεδίωξε να τους αποσπάσει χρήματα, λέγοντάς τους δήθεν ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Και αυτό γιατί εκτιμάται ότι εκτός από τον 56χρονο Βούλγαρο ίσως υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη που θα συνεχίσουν την προσπάθεια εξαπάτησης, παρά τη σύλληψή του. Η «μπίζνα» είναι μεγάλη, μιας και η συγκεκριμένη απάτη αποδίδει μεγάλα χρηματικά ποσά στους δράστες και μπορεί να γίνει με πολύ απλά μέσα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Το γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν δύο συλλήψεις έχει προκαλέσει συναγερμό στους αστυνομικούς, που εκτιμούν ότι τα άλλα μέλη της ομάδας θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια να αντλήσουν ζεστό χρήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη και άλλος Βούλγαρος που είχε καταφέρει να πάρει 36.000 ευρώ από τρεις Παρινούς μέσα σε ένα 24ωρο (!) και κατηγορείται για άλλες 14 περιπτώσεις απάτης. Πρόκειται για παράλληλα κυκλώματα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει και τρίτο.


ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, προκύπτει ότι τα τηλέφωνα γίνονται από σταθερό τηλέφωνο από τη Βουλγαρία. Τα μέλη επιδιώκουν να αρπάξουν χρήματα, ποντάροντας στο σοκ των πρώτων στιγμών, μιας και τα θύματά τους στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης και τους ζητούν άμεσα όσο ρευστό διαθέτουν.

ΣΙΩΠΟΥΝ

Εκείνο που διαφαίνεται επίσης είναι ότι αρκετά περιστατικά δεν έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές, επειδή τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν έγκαιρα ότι επρόκειτο για απάτη. Το διαδίκτυο πήρε φωτιά και αρκετοί Πατρινοί, επώνυμα, έσπευσαν να μοιραστούν τη δυσάρεστη εμπειρία τους. Και όπως φαίνεται πρόκειται για αδικήματα που έχουν πυκνώσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ