2016-09-26 05:16:10
Φωτογραφία για Οι ψηφιακές επικοινωνίες συνεισφέρουν 5% στο ΑΕΠ της Λατινικής Αμερικής
Εκτενές οικονομικό, αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα, έχει ο τομέας των ψηφιακών επικοινωνιών στη Λατινική Αμερική, με το οικοσύστημα του mobile να εξελίσσεται σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Ο κλάδος των ψηφιακών επικοινωνιών συνεισφέρει το 5% του συνολικού ΑΕΠ της περιοχής, που μεταφράζεται σε $255 δις. Η οικονομική συνεισφορά του τομέα των ψηφιακών επικοινωνιών θα συνεχίσει να διευρύνεται, ώστε - έως το 2020 - να αντιπροσωπεύει το 5,5% του ΑΕΠ της περιοχής ήτοι $315 δις.

Όπως αναφέρει νέα έρευνα του GSM Association, το συνολικό οικοσύστημα του mobile ευθύνεται για τη δημιουργία 1,9 εκατ. θέσεων εργασίας, ενώ η συμμετοχή του στα δημόσια έσοδα είναι της τάξης των $40 δις. Οι δε εταιρείες του κλάδου, αναμένεται να επενδύσουν συνολικά την περίοδο 2016-2020 περισσότερα από $76 δις σε υποδομές και υπηρεσίες στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική. Όπως διαπιστώνει η μελέτη, ο κλάδος των ψηφιακών επικοινωνιών πρωτοστατεί στο μετασχηματισμό της οικονομίας, οδηγώντας πολλούς τομείς στην 4η βιομηχανική επανάσταση, την ψηφιακή εποχή.


Ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις, σε διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται και η δημόσια διοίκηση, με τις ψηφιακές επικοινωνίες να δημιουργούν νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών στους τομείς της ασφάλειας, της “έξυπνης” διακυβέρνησης, των “ευφυών πόλεων”, ακόμη και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης (The Mobile Economy: Latin America and the Caribbean 2016), η σχέση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής με την τεχνολογία γίνεται όλο και στενότερη. Ο αριθμός των ανθρώπων σε όλη τη Λατινική Αμερική, που χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για να συνδέονται στο Διαδίκτυο, αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% έως το 2020. Συνολικά εκτιμάται ότι 150 εκατ. νέες συνδρομές mobile internet θα προστεθούν στην περιοχή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 450 εκατ.

Μικτή εικόνα

Η διείσδυση των κινητών επικοινωνιών στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από το 65% του πληθυσμού της περιοχής το 2015 σε 78% έως το 2020. Ωστόσο, η εικόνα ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών της περιοχής, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται από 28% έως πάνω από 90% Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη.

Χρήση smartphones

Αναφορικά με την υιοθέτηση των smartphones στη Λατινική Αμερική, αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή αναμένεται να προσθέσει 262 εκατ. συνδέσεις smartphones έως τα τέλη του 2020. Η αύξηση της δημοτικότητας των smartphones επί λατινοαμερικανικού εδάφους αναμένεται να επιταχύνει τη μετάβαση σε 3G και 4G κινητά ευρυζωνικά δικτυα. Η δε κάλυψη των δικτύων 4G υπολογίζεται ότι από το 60% του πληθυσμού σήμερα, θα καλύψει το 80% το επόμενο έτος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ