2016-09-26 17:44:31
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: ΜΟΝΟ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Καμία αλλαγή δεν εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των άλλων οχημάτων που θα επιφέρει επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους. Αυτό διαβεβαιώνουν πηγές προσκείμενες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Αντίθετα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το μόνο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε παλαιά και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. αυτοκίνητα προκειμένου να μην αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πιvακίδες τους.

Πρόκειται για μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί "ανάσα" για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. μέσα σε μία "καυτή" εβδομάδα πληρωμών που ξεκίνησε σήμερα καθώς έως την Παρασκευή οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. 

Περίπου 2,3 εκατομμύρια  φορολογούμενοι και 6,3 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων  θα πρέπει να καταβάλουν 1,8 δισ. ευρώ, για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Ο στόχος να εισπραχθούν άμεσοι φόροι συνολικού ύψους 23,5 δισ. ευρώ έως τον Ιανουάριο. Πάντως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, άφησε «τρύπα» στα έσοδα του Ιουλίου ύψους 350 εκ. ευρώ. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ