2016-09-27 06:59:12
Φωτογραφία για Στην αγορά έκτασης 25 στρ. στο Σωρό προχωρά ο Δήμος Βόλου
Την αγορά έκτασης στο Σωρό, έναντι ποσού 100.000 ευρώ δρομολογεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που συγκαλείται στις 6 το απόγευμα, η δημοτική αρχή. Πρόκειται για οικόπεδοεμβαδού 24.823,90 στρεμμάτων στον οικισμό Αγίου Στεφάνου, που σήμερα ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας και η αγορά του οποίου έχει συναντήσει αντιδράσεις από τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα είχε συζητηθεί τελευταία φορά τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει κατά πλειοψηφία απόφαση για την αγορά του οικοπέδου. Οι μειοψηφίες είχαν αντιδράσει έντονα, αφήνοντας αιχμές για «συναλλαγές», ενώ είχαν ζητήσει τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου στο Δήμο Βόλου από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας. Μάλιστα το θέμα είχε εισαχθεί για δεύτερη φορά προς συζήτηση. Η πρώτη συζήτηση είχε γίνει σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου το Νοέμβριο του 2015.


Μετά την απόφαση αγοράς του οικοπέδου ακολούθησε διαπραγμάτευση με το συνεταιρισμό για το χαμηλότερο δυνατό τίμημα για την απόκτηση της έκτασης, κάτι που η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου.

Στόχος είναι στην έκταση να δημιουργηθούν κοινωνικό κέντρο, αθλητικοί χώροι και εκπαιδευτικό αστρονομικό κέντρο,που θα περιλαμβάνει αστεροσκοπείο, πλανητάριο, αίθουσα προβολών και υπαίθριο παρατηρητήριο. Το τελευταίο μάλιστα έργο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης σχολείων από την κεντρική Ελλάδα, αλλά και τουριστών και θα αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή.

Το θέμα περνά μέσα από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου, όπου προβλέπεται κονδύλι 100.000 ευρώ στον κωδικό «αγορές οικοπέδων και εδαφικών εκτάσεων».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ