2016-09-27 21:53:14
Φωτογραφία για Eurostat: Δείτε ποιοι συνταξιούχοι τουρίστες της ΕΕ έχουν καβούρια στις τσέπες! Τα αποτελέσματα της έρευνας θα σας εκπλήξουν!
Παρά το γεγονός ότι 1 στις 5 ή συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε όλο τον κόσμο γίνονται από τουρίστες χωρών της... Ευρωπαϊκής Ενωσης, ηλικίας 65 ετών και άνω, κάποιοι από αυτούς ξοδέυουν όσο το δυνατόν λιγότερα μπορούν.

Στην Ελλάδα το ποσοστό των 65άρηδων που ταξιδεύουν αγγίζει το 24%, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προτιμά τα ταξίδια εντός συνόρων.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου οι 65άρηδες τουρίστες της Ε.Ε.προέρχονται από το Λουξεμβούργο με μία δαπάνη της τάξεως των 120,8 ευρώ την ημέρα, ακολουθούν οι Αυστριακοί με 106,9 ευρώ την ημέρα, οι Μαλτέζοι με 93,7 ευρώ και οι Ιρλανδοί με 88 ευρώ την ημέρα.

Οι Έλληνες... συνταξιούχοι ανήκουν στους Ευρωπαίους που ξοδεύουν τα λιγότερα και βρίσκονται μάλιστα στην 3η θέση της εν λόγω λίστας: Πρώτοι λοιπόν είναι οι Τσέχοι με μόλις 13,7 ευρώ την ημέρα, ακολουθούν οι Ρουμάνοι με 13,8 ευρώ, οι Ελληνες με 18 ευρώ την ημέρα, οι Λιθουανοί με 19,1 ευρώ και οι Ούγγροι με 19,2 ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της Eurostat αναφέρονται στο 2014 και το σύνολο των εξόδων που πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του / της στον τόπο προορισμού για μεταφορά, διαμονή και φαγητό.

Ωστόσο, οι Ελληνες μαζί με τους Κύπριους και τους Γάλλους 65αρηδες+ είναι οι εθνικότητες με τη μεγαλύτερη αναλογία διανυκτερεύσεων.

Τέλος περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό κάνουν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Μάλτας, με ποσοστά αντίστοιχα 99%, 91% και 82%.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ