2016-09-28 02:41:11
Φωτογραφία για 5 ενδείξεις ότι φοράς τα «λάθος» παπούτσια
Τα ακατάλληλα παπούτσια δεν ευθύνονται μόνο για τις επώδυνες εξόδους σας. Μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε τραυματισμούς. Τα δικά σας παπούτσια είναι σίγουρα ασφαλή για τα πόδια σας;

Οι γόβες είναι σέξι, τα φλατ (υποτίθεται) άνετα, τα ψηλοτάκουνα σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας και τα sneakers η «απόδειξη» της fit ιδιοσυγκρασίας σας. Όμως πόσο κατάλληλα είναι για τα πόδια σας; Και δεν αναφερόμαστε στο στυλ του παπουτσιού, αλλά στην εφαρμογή του.

Μια έρευνα δείχνει ότι το 90% των γυναικών φοράνε στενά παπούτσια και, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό, Τα λάθη που γίνονται μπορεί να πολλά, τις περισσότερες φορές, χωρίς καν να γίνονται αντιληπτά. Παρακάτω θα βρείτε πέντε «κόκκινες σημαίες» που πρέπει να σας υποψιάσουν.

1. Φοράτε το ίδιο νούμερο που φορούσατε στο γυμνάσιο

Αν τώρα πηγαίνετε στο λύκειο, φυσικά και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ότι φοράτε ακατάλληλα παπούτσια. Αν, όμως, εδώ και κάποια χρόνια διανύεται την ενήλικη ζωή σας, τότε ενδεχομένως να πρέπει να το εξετάσετε. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, η καμάρα του ποδιού μειώνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα το πόδι να «απλώνεται». Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανό, με την πάροδο του χρόνου να χρειάζεστε παπούτσια κατά ένα ή παραπάνω νούμερα μεγαλύτερα.


2. Τα δάχτυλα σας «βρίσκουν» στη μύτη του παπουτσιού

Ίσως να γνωρίζετε ήδη ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο μεταξύ των δακτύλων σας και της άκρης του παπουτσιού, έτσι ώστε να είστε σε θέση να τα κουνάτε.  Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε είναι ότι τα πόδια πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα ό,τι εφαρμόζει καλά το πρωί να μην είναι και πολύ άνετο το βράδυ. Προσπαθήστε, λοιπόν, να αγοράζετε παπούτσια προς στο τέλος της ημέρας, όταν τα πόδια σας είναι στα «μεγαλύτερά» τους.

3. Έχετε διάφορους τραυματισμούς

Φουσκάλες, κάλοι, μελανιασμένα νύχια κ.ά., είναι τραυματισμοί που σημαίνουν ότι το παπούτσι σας έρχεται σε επαφή με το πόδι σας με έναν λάθος τρόπο. Μπορεί να είναι πολύ σφιχτό ή στενό σε ορισμένες περιοχές. Η πίεση αυτή μπορεί να σκληρύνει το δέρμα σας ή να επηρεάσει τις αρθρώσεις σας, με αποτέλεσμα να  δημιουργούνται επώδυνοι κάλοι, κότσια και τα νύχια σας να μεγαλώνουν προς τα μέσα ή να έχουν αιματώματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να «ανοίξετε» αυτά τα παπούτσια με το καλαπόδι ή να αγοράσετε ένα πιο ευρύχωρο ζευγάρι.

4. Τα πέλματά σας πονούν στο τέλος της ημέρας

Αν τα παπούτσια σας είναι πολύ μεγάλα ή δεν είναι αρκετά υποστηρικτικά (π.χ. σαγιονάρες), οι μύες στο κάτω μέρος του ποδιού σας σφίγγουν με κάθε βήμα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το πόδι πάνω στο παπούτσι (να μην γλιστρήσει), με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος.  Ωστόσο, η ενστικτώδης αυτή κίνηση μπορεί, επίσης, να προκαλέσει προβλήματα υπέρχρησης, όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα. Στην περίπτωση αυτή, η ινώδης πελματιαία περιτονία (ινώδης ταινία συνεκτικού ιστού που μοιάζει με τένοντα), η οποία εκτείνεται στο κάτω μέρος του ποδιού, από τα δάχτυλα έως τη φτέρνα, παρουσιάζει χρόνια φλεγμονή.

5. Τα «αθλητικά» σας είναι πολύ παλιά

Τα παλιά παπούτσια ενδεχομένως να μην παρέχουν την απαιτούμενη υποστήριξη, κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας. Εάν διανύετε περίπου 15 χιλιόμετρα την εβδομάδα, θα πρέπει να αλλάζετε τα παπούτσια σας κάθε 9 με12 μήνες, ενώ αν διπλασιαστούν τα χιλιόμετρα, κάθε 4-6 μήνες. Άλλα σημεία που δείχνουν ότι πρέπει να γίνει «αναβάθμιση» είναι η εκτεταμένη φθορά ή η κλίση τους προς τη μία ή την άλλη πλευρά, όταν τοποθετούνται σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ