2016-09-29 10:58:36
Φωτογραφία για Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στους όρους του προγράμματος βοήθειας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC, o υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει στο «σωστό μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής» και ειδικότερα στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους έχοντες και στη «χαλάρωση» των περικοπών στον δημόσιο τομέα. «Οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία είχαν φθάσει σε οριακό επίπεδο και έτσι, αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σ’ αυτούς τους τομείς» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν χάρη στην αύξηση της φορολογίας σε τμήματα της κοινωνίας, τα οποία επηρεάστηκαν λιγότερο από την κρίση των προηγούμενων ετών.

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης αντέτεινε ότι οι έρευνες στέλνουν μήνυμα πως η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει μία ευρεία υποστήριξη.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία και να αναπτύσσει τις πολιτικές της» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ