2016-09-29 15:17:10
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιστορία! Ο Βρετανός που έζησε 3 μέρες σαν κατσίκα στις Άλπεις και βραβεύτηκε από το Χάρβαρντ [photos]
Ερευνητής και σχεδιαστής Thomas Thwaites είναι ένας από τους νικητές των φετινών βραβείων Ig Nobel που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λόγος που πήρε το βραβείο; Έφυγε από το Λονδίνο που ζει και πήγε στην Ελβετία όπου έζησε για τρεις μέρες στις Άλπεις ακριβώς όπως οι κατσίκες εκεί.

Ο 35χρονος Thomas βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του. Ήταν άνεργος και είχε πολλά προσωπικά προβλήματα τα οποία του δημιουργούσαν πολύ άγχος. Και αποφάσισε να βρει κάτι που θα του άλλαζε τη ζωή. “Κάποια στιγμή που έκανα βόλτα με ένα φίλο μου και το σκύλο του, παρατήρησα το σκύλο. Ήταν ευτυχισμένος και χωρίς άγχος. Χωρίς να έχει κάτι που να τον ανησυχεί ή να τον φοβίζει. Και σκέφτηκα ότι θα ήθελα και εγώ να είμαι έτσι για μία μέρα”, είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Το πρώτο πράγμα μου σκέφτηκε ήταν να μιμηθεί τη ζωή ενός σκύλου. Όμως γρήγορα το εγκατέλειψε καθώς δεν του άρεσε το κρέας
. Η επόμενη σκέψη του ήταν οι ελέφαντες αλλά και αυτό το σχέδιο το εγκατέλειψε γρήγορα. Έτσι αποφάσισε να γίνει κατσίκα. Έκανε αίτηση σε ένα Πανεπιστήμιο να παρακολουθήσει μαθήματα για την ψυχολογία και τη ζωή των κατσικιών και ζήτησε από ένα καταφύγιο με κατσίκες στην Ελβετία να τον δεχτούν για 3 μέρες και να ζήσει μαζί τους. Όχι όμως να ζήσει εκεί ως επισκέπτης αλλά ακριβώς σαν αυτές.

Έτσι δημιούργησε μια στολή κατσίκας με προσθετικά πόδια κατσίκας μπροστά και ένα ψεύτικο στομάχι για να μπορεί να φτύνει το χορτάρι που θα έτρωγε και στη συνέχεια να το βράζει για να το φάει. Τέλος φόρεσε και ένα κράνος για να μπορεί να αντιμετωπίζει τα κέρατα των ζώων. Και πήγε στις Άλπεις. Τα προβλήματα φυσικά που αντιμετώπισε ήταν πολλά. Την πρώτη μέρα ξύπνησε στις 4 το πρωί για να σταθεί στην ουρά για άρμεγμα. Το κατέβασμα στις ελβετικές πλαγιές ήταν δύσκολο και πάντα έμενε πίσω. Στο ανέβασμα όμως ήταν πιο γρήγορος από όλες τις κατσίκες. Στην αρχή τα ζώα τον αντιμετώπισαν σαν εχθρό αλλά γρήγορα συνήθισαν την παρουσία του. Όσο για το γρασίδι, αυτό ακόμα και βρασμένο δεν τρωγόταν με τίποτα. Αλλά τα κατάφερε. Μάλιστα, ο ίδιος δημοσίευσε την εμπειρία του σε βιβλίο με τον τίτλο: «GoatMan: How I Took A Holiday From Being Human».

Πριν από λίγες μέρες ο Thwaites, για το επίτευγμά του, αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο του τρελού επιστήμονα Ig Nobel, σε μια βραδιά που έλαβε χώρα σε τελετή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος μάλιστα παρέλαβε το βραβεία το εμφανιζόμενος σαν κατσίκα. Τα βραβεία Ig Nobel είναι παρωδία των Βραβείων Νόμπελ και δίνονται κάθε χρόνο για ασυνήθιστα (και συχνά ασήμαντα) επιστημονικά επιτεύγματα. Και φυσικά δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που θα ήθελαν ένα τέτοιο βραβείο. Η τελετή τους γίνεται τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα πριν από τα κανονικά βραβεία Νόμπελ. Τα βραβεία παρουσιάζονται από πραγματικούς Νομπελίστες, αρχικά σε μια τελετή στην αίθουσα διαλέξεων του MIT, αλλά τώρα πλέον στο Θέατρο Sanders στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ