2016-09-30 13:32:40
Φωτογραφία για Τηλεοπτικές άδειες: Δεκάδες άνθρωποι περνούσαν ανέλεγκτοι - Αστυνομικός με υπερθεματιστή μέσα στην τουαλέτα!
Ως μια φρικτή δύσοσμη φαρσοκωμωδία χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Παναγιώτης Λαζαράτος και νομικός εκπρόσωπος του Alpha, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο και προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Όπως είπε, από την παρακολούθηση του υλικού των καμερών από τις 66 ώρες της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, προκύπτουν σημαντικές παραβάσεις. Κάλεσε μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες.

«Είναι μια μέρα που θα λεχθουν όλα όσα πρέπει. Κάθε παράβαση έστω και μια παράβαση του αδιάβλητου χαρακτήρα καταστρέφει τον διαγωνισμό. Κάθε παράλειψη έστω και μια καταστρέφει τον διαγωνισμό. Φανταστείτε να είναι στα δωμάτια τους δυο άνθρωποι με πομπό η κινητα ή να μην έχουν ελεγχθεί. Ο διαγωνισμός καταστρέφεται», είπε ο κ. Λαζαράτος. Και συνέχισε:

«Ένας πομπός ή δυο δίνουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Καταστρέφει την διαδικασία».


Ο κ. Λαζαράτος ανάγνωσε αποσπάσματα της προκήρυξης για να θυμίσει ότι απαγορευόταν η χρήση οποιονδήποτε ηλεκτρονικών συσκευών κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Και συνέχισε: «Τι έγινε στην πραγματικότητα! «Οι κάμερες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. 11 άνθρωποι είδαν τα πλάνα». 48 άνθρωποι ήταν ανέλεγκτοι. Παρακολουθήσαμε το υλικό του ισογείου. Είχαν ξεχάσει να μας το δώσουν. Στην καμερα 001 έχουν καταγραφεί όλα. Ενεργοποιείται στις 5.50 το πρωι. Η κάμερα ανάβει κόκκινο όταν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς αστυνομικός δεν ελέγχθηκε».

Ο κ. Λαζαράτος περιέγραψε περιστατικά με υποψηφίους, εκπροσώπους υποψηφίων αλλά και αρχηγούς αποστολών που παρότι άναβε κόκκινο στον έλεγχο περνούσαν κανονικά.

«Για 48 άτομα έχουμε παραβάσεις όλων των ειδών. Υπάλληλοι της γ.γ. μπαινοβγαίνουνε με άνεση συνεχώς. Αρχηγοιί αποστολών μπαίνουν, το μηχάνημα κοκκινίζει και ουδείς ελέγχει. Μέλη της επιτροπής εισέρχονται ανέλεγκτα. Το ίδιο συμβαίνει και με πληθώρα μελών άλλων αποστολών» είπε και έδωσε παραδείγματα.

Περιέγραψε επίσης τεχνικούς, μέλη της επιτροπής, ανθρώπους από το catering, δικηγόρους υποψηφίων ακόμα και αρχηγούς αποστολών να περνούν μέ κόκκινο.

Είπε ακόμα ότι κανείς δεν έλεγχε τι περιείχε το φαγητό με το οποίο προμήθευαν τους υποψηφίους.

«Τα catering μπαινοβγαίνουν στον χώρο. Τα τάπερ με το άγνωστο περιεχόμενο πάνε παντού. Ανθρωποι των catering ανεβαίνουν συνοδεία αστυνομικού. Παραδίδουν χέρι με χέρι το σφραγισμένο τάπερ και κανείς δεν το ελέγχει».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ