2016-09-30 19:59:07
Φωτογραφία για Κίνα: Στο 50,1 ανέβηκε ο PMI μεταποίησης το Σεπτέμβριο
Ο PMI της Caixin για τον κινεζικό μεταποιητικό τομέα, μια μέτρηση της δραστηριότητας των εργοστασίων, εμφάνισε άνοδο το Σεπτέμβριο, υπονοώντας μέτρια ανάπτυξη.

Ο δείκτης αυξήθηκε στο 50,1% το Σεπτέμβριο από 50 τον Αύγουστο, ενώ βρέθηκε πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Πριν την ισχυρή ανάκαμψη του Ιουλίου, οι μετρήσεις καταδείκνυαν συρρίκνωση της δραστηριότητας για 16 συνεχόμενους μήνες, τονίζει το MarketWatch.

Η Caixin τόνισε ότι βελτιώσεις σε σχέση με το περασμένο μήνα εμφάνισαν και οι υποδείκτες νέων παραγγελιών και αποθεμάτων. Ο υποδείκτης που μετρά την παραγωγή υποχώρησε, ωστόσο παρέμεινε άνω του ορίου.

«Οι αναγνώσεις για τον PMI μεταποίησης κατά τους τρεις τελευταίους μήνες φαίνεται να δείχνουν ότι η οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται», υποστήριξε ο Zhengsheng Zhong, επικεφαλής μακροοικονομικής ανάλυσης στην CEBM Group.

Πρόσθεσε ωστόσο πως το momentum που θα οδηγήσει την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη μπορεί να είναι περιορισμένο, διότι ο ρυθμός ανάπτυξης των φορολογικών εσόδων επιβραδύνεται.

Ο επίσημος δείκτης PMI μεταποίησης θα δημοσιευθεί το Σάββατο, ενώ αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος στο 50,4 σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Wall Street Journal.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ