2016-10-01 05:34:22
Φωτογραφία για Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για το μεταναστευτικό
Η ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για το μεταναστευτικό μπροστά στον υπαρκτό πλέον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, συζητήθηκε στη Βουλή μετά από ...επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου την οποία συνυπογράφουν 57 Βουλευτές της ΝΔ, στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην ομιλία του, ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει και στους τέσσερις άξονες που δημιουργούνται από το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα στην ανθρωπιστική προσέγγιση του θέματος, στην εθνική ασφάλεια, στις οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις που δημιουργούνται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση του προβλήματος.

«Δεν μπορεί να αισθάνεστε περήφανοι για τους καταυλισμούς της Ειδομένης, του Πειραιά, αλλά και για τους καταυλισμούς στη Χίο, Μυτιλήνη και σε άλλες περιοχές, όπου έχει αναπτυχθεί η εγκληματικότητα
. Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνική επίπτωσης στο εσωτερικό της χώρας. Η διαχείριση του μεταναστευτικού έγινε μία τεράστια μπίζνα σε απευθείας αναθέσεις. Στήθηκε ένα πάρτυ γύρω από τις ΜΚΟ. Την ίδια στιγμή ο τουρισμός και η τοπική οικονομία των νησιών δέχτηκαν ένα τεράστιο πλήγμα. Γνωρίζετε ποιες ήταν οι απώλειες στην οικονομία από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης; Η κοινωνία έσπευσε να δώσε αγάπη, τροφή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά πλέον έχουν φθάσει όλοι στα όριά τους. Αποτύχατε να διαχειριστείτε το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα δεν έγινε μέρος του προβλήματος. Έγινε η ίδια πρόβλημα και η ευθύνη είναι δική σας», τόνισε ο Βουλευτής.

Ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα ενδιάμεσο forum, μία αποθήκη ψυχών, “με την Κυβέρνηση να αφήνει τη χώρα στο έλεος του Θεού”, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Υπήρξε εμπλοκή δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τις περιπολίες στο Αιγαίο. Άραγε, είχατε ενεργή συμμετοχή στη συμφωνία αυτή; Και αν είχατε, γιατί δε ζητήσατε το ΝΑΤΟ να περιπολεί μόνο στα τουρκικά παράλια; Γιατί εκεί ξέρετε ότι είναι κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Ο αριθμός αυτών που παρέμειναν στην Ελλάδα αυξάνεται και συνεχίζει να αυξάνεται γιατί δεν γίνονται επαναπροωθήσεις. Το 2014 εισήλθαν στη χώρα μας 45 χιλιάδες. Το 2015 ο αριθμός αυξήθηκε δραματικά καθώς εισήλθαν 872.881. Η πολιτική σας διευκόλυνε αυτό το ρεύμα μετανάστευσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος και απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς τους ρώτησε:

«Θυμάστε που κοροϊδεύατε τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά για να δεχθούν hot spot; Λέγατε ότι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες θα μείνουν για 48 ώρες; Τώρα που μετατρέψατε τα νησιά σε αποθήκες ψυχών και καθημερινά έχουμε επεισόδια τι έχετε να πείτε; Τώρα που διαλύσατε τον τουρισμό στη Χίο, Μυτιλήνη και Κω, που θα πληρώσουν εκείνοι τους φόρους που τους ετοιμάζετε, τι έχετε να πείτε;»

Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής της ΝΔ επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα του διαχωρισμού των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων.

«Για ποιο λόγο δε διαχωρίζετε τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες; Από πού και ως πού είναι πρόσφυγας κάποιος που έρχεται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, από τις χώρες της Β. Αφρικής, από το Ιράκ που υπάρχουν ασφαλείς περιοχές; Οφείλετε να συνειδητοποιήσετε ότι είστε υπεύθυνη κυβέρνηση και όχι ΜΚΟ. Μία ΜΚΟ μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη και όντως τις έχετε αφήσει ανεξέλεγκτες. Αλλά μία κυβέρνηση λογοδοτεί απέναντι στο λαό και στα εθνικά κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει», επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος.

Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αφού παραδέχθηκε ότι οι κάτοικοι των νησιών έχουν δίκιο, υποστήριξε ότι «η λύση είναι αποσυμφόρηση των νησιών. Μπορούμε να πάρουμε αυτούς που κρίνονται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία. Η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά γιατί θα προκληθούν αντιδράσεις και μέσα στους καταυλισμούς, αλλά διακριτικά, σιγά σιγά και με βάση τον νόμο. Θα μεταφέρουμε και τα ασυνόδευτα ανήλικα.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ