2016-10-01 22:56:21
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Στέφανος: ''Έχω σχέδιο για ένωση των Εκκλησιών στην Εσθονία''
Πρόταση να ενωθεί η Εσθονική Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας με την Εσθονική Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, φέρεται να δήλωσε ο Μητροπολίτης Εσθονίας κ. Στέφανος ο οποίος ζητά να είναι υπό το Ωμοφόριο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Στέφανος, θεωρεί απαράδεκτο την ύπαρξη δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών σε μια χώρα.

Επίσης ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέφερε ότι έχει ήδη ένα σχέδιο ενώσεως για την Εσθονική Εκκλησία, και ότι είναι έτοιμος να γίνει η ένωση της Εκκλησίας στην Εσθονία.

"Είμαι έτοιμος, και έχω ένα σχέδιο που θα υπάρχει σεβασμός για τις δύο Εκκλησίες, είναι ένα ανθρώπινο σχέδιο, χωρίς να αποκοπεί ο ρωσικός πολιτισμός και η ρωσική γλώσσα" φέρεται να δήλωσε ο Μητροπολίτης Εσθονίας.

Πάντως σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Στέφανο, το ζήτημα της ενοποίησης θα πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Στέφανος στην ομίλιά του για την 90η επέτειο της Αυτονομίας της Εκκλησίας της Εσθονίας το 2013, μεταξύ άλλων είχε πει πως "ένα τελευταίο θεμελιακό σημείο, που απομένει και πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση μέχρι να λυθεί εντελώς, είναι η οριστική συμφιλίωση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας."

"Όποιες και αν είναι οι ευθύνες εκατέρωθεν, τα σχίσματα μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Εσθονία συνιστούν σε όλη την χώρα μία θλιβερή μαρτυρία. Για τον λόγο αυτό δεν έχασα ποτέ την ελπίδα μου να αντικρίσω μία ημέρα αυτούς τους ίδιους Ορθοδόξους να συμφιλιώνονται, να συγκεντρώνονται σε μία και μόνη Εκκλησία" είχε τονίσει ο κ. Στέφανος στην ομιλία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσική Εκκλησία θεωρεί την Εσθονία κανονικό έδαφος της, γι΄ αυτό και η Romfea.gr παραθέτει παρακάτω σχετικό κείμενο για το ζήτημα.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ