2016-10-04 21:57:00
Φωτογραφία για Pixel και Pixel XL: Το κινητό, όπως το φαντάστηκε η Google [photo+video]
Έφτασε επιτέλους η επίσημη ώρα να πούμε αντίο στις Nexus συσκευές και να καλωσορίσουμε τα Pixel Phones. H κληρονομιά των συσκευών της Google συνεχίζεται και φέτος, μόνο αυτή την φορά η εταιρία είναι ο αποκλειστικός σχεδιαστής του Hardware και του Software τους.

Όπως αναφέραμε σε σημερινό άρθρο, η Huawei απέκλεισε το γεγονός να κατασκευάσει τις φετινές συσκευές της Google, έτσι η τελευταία απευθύνθηκε τελικά στην HTC. Τα φετινά Pixel και Pixel XL δεν φέρουν κανένα brand της HTC και αξίζει να αναφερθούμε ότι η ίδια εταιρία είχε κατασκευάσει το πρώτο ever Nexus smartphone για την Google

H φετινή, πρώτη σειρά Pixel της Google αποτελείται από τα Pixel και Pixel XL. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνες τεχνολογίες AMOLED, με το “μικρό” Pixel διαθέτει με 1080p ανάλυση και 5″ μέγεθος, ενώ το Pixel XL έρχεται με QHD ανάλυση οθόνης και μέγεθος 5.5″. Η οθόνες και των δύο συσκευών είναι φανταστικές και αναλογικά τα PPI τους, είναι 441 και 543 για τα Pixel και Pixel XL.


H GOOGLE ΑΠΟΚΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ SOFTWARE ΚΑΙ HARDWARE ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΤΗΣ

Η επόμενη διαφορά που συναντάμε είναι αυτή του μεγέθους της μπαταρίας. Το Pixel διαθέτει μπαταρία 2,770 mAh, ενώ το “μεγάλο” Pixel XL, με την ενεργοβόρα 5.5″ οθόνη έρχεται με 3,450 mAh μέγεθος μπαταρίας. Αν εξαιρέσουμε τις παραπάνω διαφορές, στην συνέχεια θα αναφερθούμε στις ομοιότητες των δύο Pixel συσκευών της Google.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν τον Qualcomm Snapdragon 821 επεξεργαστή, με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 2.15 GHz και δύο στα 1.6 GHz. Επιπροσθέτως, η GPU για διαθέτουν οι δύο συσκευές είναι η Adreno 530. Τέλος, έρχονται με 4 GB μέγεθος μνήμης RAM.

Ένας ακόμη σημαντικός τομέας που θέλησε η Google να εστιάσει, αφορά την κάμερα των δύο Pixel συσκευών. Στο πίσω μέρος τους συναντάμε την βασική κάμερα με ανάλυση 12MP, διάφραγμα f/2.0 και μέγεθος 1.55 µm. Το διάφραγμα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε, αλλά το μέγεθος των Pixels είναι πραγματικά πολύ “γενναιόδωρο”. Επιπροσθέτως η εταιρία έχει προσθέσει μηχανικό οπτικό σταθεροποιητή εικόνας IOS για να μην επιτρέψει στους χρήστες των συσκευών της, να τραβάνε κουνημένα βίντεο και θολές νυχτερινές φωτογραφίες.

Μάλιστα η Google υποστηρίζει ότι οι γνωστοί testers, DxOMark δοκιμάσαν τα νέα Pixel και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι διαθέτουν την καλύτερη κάμερα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κινητό. Να αναφέρουμε ότι ο iPhone 7 έχει σκορ 86, το Samsung Galaxy S7 Edge έχει σκορ 88 και τα νέα Pixel και Pixel XL καταφέραν να φτάσουν τους 89 πόντους. Η μπροστινή κάμερα των δύο συσκευών έχει ανάλυση 8 MP, διάφραγμα f/2.0 και 1.4 µm μέγεθος Pixels.

Tα Google Pixel και Pixel XL έρχονται με τις ίδιες επιλογές όσο αναφορά τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Αυτές είναι τα 32 GB και 128 GB. Επιπλέον η εταιρία αποφάσισε να χαρίσει απεριόριστο χώρο στο cloud, μέσω Google Photos, στους αγοραστές των συσκευών. Να τονίσουμε ότι η Google, ούτως ή άλλως δίνει απεριόριστο χώρο σε όλους τους χρήστες του Google Photos, αλλά με τις φωτογραφίες συμπιεσμένες. Οι νέοι αγοραστές των συσκευών της θα απολαμβάνουν απεριόριστο χώρο cloud, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους να παραμένουν στο αρχικό τους μέγεθος. -ακόμη και 4Κ βίντεο

Η Google φαίνεται ότι αυτή την φορά πήρε τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών της, τακτική που θυμίζει έντονα την Apple. Το επόμενο που “ζήλεψε” η Google από την Apple είναι και οι τσιμπημένες τιμές της! Το κόστος για την απόκτηση των Pixel ξεκινά από τα 649 δολάρια. Μπορεί να ακούγονται πολλά για μία Nexus συσκευή, αλλά όχι για μία Pixel συσκευή.. τουλάχιστον αυτό πιστεύει η Google.

Οι προ-παραγγελίες ξεκινάν άμεσα στην Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και Γερμανία. Οι πρώτες παραδόσεις συσκευών θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι τα “σχεδόν μαύρο” Quite Black, “πολύ ασημί” Very Silver και “πραγματικό μπλε” Really Blue.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ