2016-10-06 01:19:16
Φωτογραφία για Τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων για την Αθήνα το 2016 - Αύξηση 60% των ξένων επισκεπτών στην Αθήνα
Θεαματική άνοδο παρουσιάζει η Αθήνα την τελευταία διετία με τη συνολική αύξηση των αφίξεων να ξεπερνά το 60%. Ειδικά το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελ.Βενιζέλος" ξεπέρασαν τα 4,1 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, αριθμός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την πρωτεύουσα.

"Είναι ένα διάστημα κατά το οποίο, συνολικά η αύξηση των αφίξεων, αγγίζει το 60%, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια περισσότερες αφίξεις, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2013", ανέφερε στο πλαίσιο του 4oυ Τravel Trade Athens ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Αποτέλεσμα εικόνας για καμινης travel trade

"Παράλληλα, σημαντική αύξηση έχει καταγραφεί και στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας, που ειδικά φέτος, κινείται με ποσοστό +18,5%. Για το τρέχον έτος, στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταγράφουν αύξηση της τάξης του 8% και όλα δείχνουν ότι και ο Σεπτέμβριος, κλείνει με μία αντίστοιχη αύξηση".


Αποτέλεσμα εικόνας για ρετσος γιαννης

Στο ίδιο μήκος κινείται και ο πρόεδρος της Πανελήννιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι: "τα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, είχαν καθ'όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έως και 100% πληρότητα"!

Αποτέλεσμα εικόνας για κουντουρα

Ενώ, η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, υπογράμμισε ότι: "Όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός μετά από τις στοχευμένες ενέργειές μας θα έχει καλά αποτελέσματα". "Έχουμε ρεκόρ αφίξεων το 2016 με νέα αύξηση 6% – 7% μετά από το ρεκόρ που κάναμε το 2015", τόνισε, επισημαίνοντας ότι "οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος είναι εξαιρετικά καλοί μήνες" και ότι "η κρουαζιέρα έχει αύξηση 20%". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ