2016-10-06 20:45:10
Φωτογραφία για H Google πραγματοποίησε αυτό που η Samsung φοβάται
Τα Google Pixel αποτελούν το μεγαλύτερο βήμα και παράδειγμα στρατηγικής, που η Samsung φοβάται να προχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια Η φήμη ότι η Google θα εισέλθει στον χώρο της κατασκευής των δικών της Smartphones, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του λειτουργικού Tizen από την Samsung. Έχουμε δει ότι η Samsung έχει ήδη κυκλοφορήσει το Samsung Z2, συσκευή που αντί να διαθέτει Android, τρέχει το λειτουργικό που έχει αναπτύξει η Samsung, Tizen.

Να θυμίσουμε ότι ουσιαστικά από το 2012 και την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S3, η εταιρία αποτελεί τον κορυφαίο πωλητή Android συσκευών. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαφημιστή του Android λειτουργικού. Όμως η ταυτόχρονη ανάπτυξη του δικού της Tizen, φαίνεται ότι φόβισε αρκετά την Google. Μάλιστα η ανησυχίες της τελευταίας ήταν τόσο έντονες που προχώρησε στη κυκλοφορία των Nexus συσκευών.

Θυμάμαι ότι το 2013, υπήρξαν τόσο έντονες φήμες ότι η Samsung θα “πετάξει” το Android έξω από την τότε flagship συσκευή της, Galaxy S4
. Θα ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Samsung να αναπτύξει πλήρως το δικό της λογισμικό, καθώς θα αποτελούσε την πρώτη flagship συσκευή της που θα έτρεχε το Tizen. Βέβαια η συγκεκριμένη κίνηση αποτελούσε τόσο μεγάλο ρίσκο για την εταιρία που τελικά η Samsung δεν προχώρησε. Δε βρήκε το κουράγιο να το κάνει και πραγματικά κανένας δεν γνωρίζει πως θα είχε εξελιχθεί ο κόσμος των Smartphones σήμερα.

Τώρα, έν έτη 2016, φαίνεται ότι η ψυχρός πόλεμος των λειτουργικών συστημάτων είναι εδώ. Με την Samsung να έρχεται πρώτη στο μυαλό των καταναλωτών όταν σκέφτονται το λειτουργικό Android, ένα είναι το μεγάλο ερώτημα. Η Samsung χρειάζεται την Google ή η Google χρειάζεται την Samsung?

Με τα Pixel, η Google ουσιαστικά αισθάνθηκε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ανταγωνιστεί άμεσα την Samsung και την Apple. Μερικά χαρακτηριστικά του Android Nougat, παραμένουν αποκλειστικά στις δικές της Pixel συσκευές και μερικά από αυτά θα έρθουν αργότερα στα υπόλοιπα Android smartphones. Αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω και πραγματικά “σπρώχνει” την Sammy να αναπτύξει και τελικά να κυκλοφορήσει ευρέως το Tizen.

Πιστεύουμε ότι για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να κυκλοφορήσει το πρώτο δικό της flagship smartphone. Έντονες είναι οι φήμες ότι η εταιρία θα κυκλοφορήσει το επερχόμενο Galaxy Z9 και θα αποτελεί την πρώτη flagship Tizen συσκευή.

Να θυμηθούμε ότι σε πρόσφατο άρθρο μας, αναφέραμε ότι η Huawei είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το πρώτo της smartwatch που θα έρθει με Tizen, αντί για Android Wear. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι η Samsung θα βρει αρκετούς συμμάχους στον ψυχρό πόλεμο των λειτουργικών συστημάτων, που αναφέραμε προηγούμενος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ