2016-10-07 04:08:13
Φωτογραφία για Συνέδριο για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης ...Εκπαίδευσης στην Ελλάδα – Modernisation of Higher Education in Greece (ΜOHΕ)» θα πραγματοποιηθεί αύριο ,7 Οκτωβρίου 2016, συνέδριο με θέμα «Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός» στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα ευρήματα των ερευνών σχετικά με τον βαθμό εφαρμογής των Αρχών του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα σημεία:

• Την αποτελεσματική και εναρμονισμένη χρήση εργαλείων αναγνώρισης (ECTS, DS, Μαθησιακά Αποτελέσματα) μεταξύ των ελληνικών Α.Ε.Ι.

• Την παρούσα κατάσταση των ελληνικών Α.Ε.Ι. ενώπιον των παγκοσμίων προκλήσεων και του διεθνούς περιβάλλοντος (ενδυνάμωση των συνεργασιών μεταξύ τους και με ξένα Α.Ε.Ι. και ερευνητικά κέντρα).

• Τη σύνδεση των σπουδών και των ερευνητικών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντική παρουσία στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στις 09:30 π.μ.

Πρόγραμμα – Ομιλητές

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ημερήσια διάταξη του συνεδρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ