2016-10-07 11:32:01
Φωτογραφία για Επιπλέον ρευστότητα 40 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία για φάρμακα και λειτουργικές δαπάνες
Τα δημόσια νοσοκομεία οφείλουν στους προμηθευτές τους (φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες με αναλώσιμα υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό) 1,2 δισ. ευρώ.

IATRONET.GR

Σε επιπλέον επιχορήγηση των νοσοκομείων με 20 + 20 εκατομμύρια ευρώ, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Με σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα με την εκτέλεση των προϋπολογισμών τους, το Κεντρικό Συμβούλιου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προέβη σε αναμόρφωση του συνολικού προϋπολογισμού των νοσοκομείων κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), με αύξηση του ορίου δαπανών τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αριστοτέλους, αυξήθηκε ο κωδικός για τα φάρμακα κατά 20 εκατομμύρια ευρώ και κατά άλλα 20 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι κωδικοί για τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι διασφαλίζεται για το επόμενο διάστημα ο ομαλός εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.


Τα δημόσια νοσοκομεία οφείλουν στους προμηθευτές τους (φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες με αναλώσιμα υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό) 1,2 δισ. ευρώ.

Ενίσχυση

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 αναφέρεται ότι ενισχύθηκαν για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με 580 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο και με 7 εκατομμύρια τον Αύγουστο.

Από τα 587 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν, προχώρησαν σε πληρωμές της τάξης των 483 εκατομμυρίων (136 εκατομμύρια τον Ιούλιο και 347 εκατομμύρια τον Αύγουστο).

Τον Δεκέμβριο του 2015, τα νοσοκομεία είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 931 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες ανήλθαν στο 1,12 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, στο 1,14 δισ. τον Μάιο, στο 1,18 δισ. τον Ιούνιο και στο 1,1 δισ. ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ