2016-10-07 12:13:39
Φωτογραφία για To Hyperloop πάει στο Ντουμπάι του μέλλοντος
Το Hyperloop, το όραμα του τρένου-αστραπή του Έλον Μασκ που απογειώνεται σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 1,220 χλμ./ώρα, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Ντουμπάι. Πρόσφατα, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε φιλοξενήσει διαγωνισμό σχεδίου γύρω την υλοποίηση του οράματος που είχε παρουσιάσει ο Μασκ το 2013. Παρά το γεγονός ότι η όλη ιδέα βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών και τελειοποίησης, το Ντουμπάι βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την εταιρεία πίσω από το τρένο-αστραπή, Hyperloop One, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα κατασκευής ενός πρωτοποριακού δικτύου με δυνατότητα επέκτασής του και σε άλλες περιοχές των ΗΑΕ.

Μακρινές διαδρομές σε εξωπραγματικό χρόνο

Αν τα σχέδια προχωρήσουν και η τεχνολογία αποδειχθεί τελικά αποδοτική, τότε σε λίγα χρόνια οι Ντουμπαγιανοί θα είναι σε θέση να κάνουν το Ντουμπάι-Φουτζέιρα σε μόλις 10 λεπτά. Πρόκειται για μια απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων που αγγίζει τα 100 χλμ
. και μεταφράζεται περίπου σε 2,5 ώρες ταξίδι οδικώς. Θα μπορούσε ακόμα να μεταφραστεί στο Άμπου Ντάμπι-Ντόχα – μια απόσταση 300 χλμ. που απαιτεί 6 ώρες ταξίδι - σε μόλις 22 λεπτά. «Φανταστείτε κάποιον να μένει στην πόλη Ριγιάντ, να εργάζεται στο Ντουμπάι, να πηγαίνει για φαγητό στο Άμπου Ντάμπι και κινηματογράφο στο Κατάρ» αναφέρει ο διευθύνοντας σύμβουλος του ιδρύματος Dubai Future Foundation, Σαίφ αλ-Αλίλι. «Το Ντουμπάι έχει ως αποστολή να αποδείξει κατά πόσο είναι εφικτή η υλοποίηση του συγκεκριμένου concept».

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ