2016-10-07 23:44:19
Φωτογραφία για Αγώνες Drift με την «ανοχή» της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη [video]
Πέμπτη βράδυ στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης και οι ήχοι από ελαστικά που στριγγλίζουν και μηχανές που βρυχώνται  ακούγονται στην ευρύτερη περιοχή. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποια καταδίωξη κακοποιών από την αστυνομία, αλλά για αγώνες τύπου «Drift» με τα λεγόμενα βελτιωμένα ή κοινώς «πειραγμένα» αυτοκίνητα να κάνουν επίδειξη των ομολογουμένως εντυπωσιακών δυνατοτήτων.

Μέχρι και 2.000 άτομα μπορεί να συγκεντρωθούν στο ραντεβού-κοινό μυστικό που δίνουν οι φανατικοί του drifting στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του πάρκινγκ του ΙΚΕΑ. Δυνατή μουσική, μαρσαρίσματα, αιθέριες υπάρξεις, μέχρι και επαγγελματίες χορεύτριες μπορεί να δει κανείς εάν βρεθεί στο συγκεκριμένο ραντεβού που τελεί υπό καθεστώς «ημινομιμότητας» αν όχι παρανομίας.

Οι «Βιν Ντίζελ» της Θεσσαλονίκης

 «Όλα ξεκίνησαν όταν είχε βγει η πρώτη ταινία Fast And Furious, άρεσε στον κόσμο να μαζεύεται και να δείχνει ή να κοντράρει τα αμάξια του», εξηγεί στη Thessnews ο Σταύρος, ένας από τους πρώτους που βρέθηκαν στο χώρο που σήμερα το drift προσελκύει χιλιάδες κόσμου.


«Πρώτα ξεκίνησε μόνο με αμάξια και αγόρια, στη συνέχεια ήρθε η μουσική και μετά ήρθαν και τα  κορίτσια», τονίζει ενώ τα 2.000 άτομα ήρθαν… από «στόμα σε στόμα». «Στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει τόσο πολύ κόσμο, ουσιαστικά ήμασταν παρέες με παρέες, κοινοί όλοι, μετά όταν το έμαθε και άλλος κόσμος, γίναμε όλοι μία τεράστια παρέα, ποιος θα πίστευε ότι πλέον συγκεντρώνει τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων γεμίζοντας έναν τόσο μεγάλο χώρο».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το βράδυ της Πέμπτης δεν έλειπε η πατροπαράδοτη καντίνα, δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι το γεγονός είναι πλέον γνωστό σε όλη την πόλη και μάλιστα είναι και ευκαιρία κέρδους.

Όσο για το σκηνικό παραπέμπει σε σκηνές «Fast and Furious» με εντυπωσιακά ντυμένα κορίτσια, μουσική, ποτό και καλή διάθεση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάποιες μικρής έκτασης κόντρες, αγώνες drift, «αγώνες» πιο δυνατού ηχοσυστήματος που τελικά καταλήγουν σε χορό.

Άγραφος νόμος

Φυσικά, οι συγκεκριμένοι αγώνες μέσα στη νύχτα είναι αυτοσχέδιοι και η διοργάνωση του στερείται νομιμότητας. Χαρακτηριστική ήταν η επέμβαση της τροχαίας τον Μάιο του 2015, όπου περίπου 50 αστυνομικοί της τροχαίας Θεσσαλονίκης σε έφοδο βεβαίωσαν 65 παραβάσεις που αφορούσαν επικίνδυνους ελιγμούς και άλλες παραβάσεις. Ωστόσο οι επεμβάσεις της αστυνομίας έχουν αραιώσει τον τελευταίο καιρό, όπως εξηγεί ο Σταύρος. «Είναι σαν άγραφος νόμος, φαίνεται ότι η Αστυνομία γνωρίζει τι συμβαίνει κάθε Πέμπτη, απλώς δεν θέλει να γίνει τόσο κακή, όσο την παρουσιάζουν οι περισσότεροι».

Σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργο Σουρβίνο, «όποτε υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις πραγματοποιούνται έλεγχοι και βεβαιώνονται παραβάσεις. Έχουν τοποθετηθεί και σαμαράκια από τη διοίκηση του πολυκαταστήματος στην περιοχή, ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν πτοήσει αυτούς που το διοργανώνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά στη Thessnews.

Πάντως κάθε βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν το drift βρίσκεται στην κορύφωση του θα εμφανιστεί ένα περιπολικό με αναμμένο τον φάρο. Συνήθως δεν γίνεται κάτι περισσότερο, ωστόσο πρόκειται για ένα σήμα ώστε οι διοργανωτές να «σφυρίξουν» τη λήξη του άτυπου event μέχρι την επόμενη Πέμπτη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΟΜΑΡ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΟΜΑΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ